Κυριάκος Βελόπουλος στο “Π”: Η πραξικοπηματική λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απειλή για το ίδιο το πολίτευμα

Κυριάκος Βελόπουλος στο “Π”: Η πραξικοπηματική λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απειλή για το ίδιο το πολίτευμα

Του
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προέδρου της Ελληνικής Λύσης


Η Ελληνική Λύση και εγώ προσωπικά έχουμε γίνει πολλές φορές στόχος πραξικοπηματικής λογοκρισίας από εξωθεσμικά κέντρα τα οποία λειτουργούν στο περιθώριο της δημοκρατίας και καθορίζουν τους όρους λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Και όμως το θέμα δεν είναι ούτε προσωπικό ούτε καν τοπικό. Αντίθετα, αφορά την ίδια τη δημοκρατία, την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, την ελευθερία και την προστασία των πολιτών απέναντι στην ασυδοσία πολυεθνικών κολοσσών.
Η σύγκρουση λοιπόν είναι ευρύτερη. Είναι η προσπάθεια επικυριαρχίας του χρήματος στην πολιτική, που καταλήγει στην επιβολή μιας πρωτοφανούς καταπίεσης για τον ίδιο τον πολίτη.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η απραξία των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού και η ανοχή σε φαινόμενα εμβληματικής αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης. Όπως, για παράδειγμα, η πραξικοπηματική φίμωση του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter. Ήμουν ο πρώτος που είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Τραμπ, κυρίως για τη φιλοτουρκική στάση του. Δεν μπορώ όμως, επειδή διαφωνώ με τον Τραμπ, να κλείνω τα μάτια στο πρωτοφανές γεγονός της φίμωσης του Προέδρου της ισχυρότερης δημοκρατίας του πλανήτη από μία πολυεθνική!

Δεν μπορώ να ανεχθώ τη φίμωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του ως απλός πολίτης, αλλά ένα «αόρατο χέρι» του στερεί αυτό το αυτονόητο δικαίωμα.

Η δικαιολογία ότι πρόκειται για ιδιωτικές πλατφόρμες που μπορούν να καθορίζουν τους όρους λειτουργίας δεν υφίσταται. Το σύνολο των ΜΜΕ άλλωστε εδώ και χρόνια ανήκει σε ιδιώτες, πλην της κρατικής τηλεόρασης. Αλίμονο λοιπόν εάν οποιοσδήποτε ιδιώτης, με πρόσχημα το ιδιοκτησιακό καθεστώς, προσδίδει στη δημοκρατία μας χαρακτηριστικά «καθεστώτος».

Στην Ελλάδα, ο μοναδικός θεσμός που μπορεί να εμποδίσει τη διάδοση μίας άποψης είναι η ελληνική δικαιοσύνη και ουδείς άλλος. Οι ενέργειες λοιπόν των αυτόκλητων ιεροεξεταστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εξόχως παράνομες. Το γιατί εξηγείται γλαφυρά στη δική μου περίπτωση.

Μια παράνομη πράξη, όπως αυτή της λογοκρισίας, γίνεται για να καλυφθούν άνομα συμφέροντα. Συμφέροντα που λειτουργούν εις βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Αυτό ακριβώς συνέβη στη δική μου περίπτωση. Διότι εγώ ούτε εξύβρισα ούτε διέδωσα ψεύδη. Αν το είχα κάνει, όποιος θεωρούσε ότι βάλλεται θα μπορούσε κάλλιστα να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. Άλλωστε η Ελληνική Λύση και εγώ προσωπικά έχουμε δηλώσει –και το εφαρμόζουμε στην πράξη– ότι δεν πρόκειται να κάνουμε χρήση καμιάς βουλευτικής ασυλίας έναντι οποιουδήποτε έλληνα πολίτη. Ακόμα και αν οι κατηγορίες που μας προσάπτονται είναι άδικες και συκοφαντικές.

Όταν λοιπόν, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής μου δράσης, εφαρμόζοντας ακριβώς τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις, για τις οποίες ο ελληνικός λαός με έστειλε στο Κοινοβούλιο, αποκαλύπτω σκοτεινές πτυχές του δημόσιου βίου και λογοκρίνομαι, τότε μόνο αθώα δεν είναι αυτή η λογοκρισία.

Όταν αναφέρομαι στη φάμπρικα της παράνομης μετανάστευσης, η οποία αποφέρει δισεκατομμύρια σε δουλέμπορους και ΜΚΟ, και ξαφνικά φιμώνομαι από έναν «φορέα» ο οποίος συνδέεται με αντίστοιχες ΜΚΟ, τότε μιλάμε για σκανδαλώδη, παράνομη και δόλια λογοκρισία.

Όταν αποκαλύπτω την ολέθρια εμμονή με τις ανεμογεννήτριες που «συμπτωματικά» ξεφυτρώνουν στα καμένα δάση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υποθάλπουν και ξαφνικά αναστέλλονται λογαριασμοί στο Twitter που κοινοποιούν τις καταγγελίες μου, στόχος δεν είναι μόνο ο Βελόπουλος, αλλά το ίδιο το δημόσιο συμφέρον.

Η δε κυβέρνηση, που στέκεται ως απλός θεατής, αν όχι παραστάτης, σε αυτήν την παρακρατική διαδικασία, επειδή πιστεύει ότι αποκομίζει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από τη φίμωση της Ελληνικής Λύσης, ας το σκεφτεί διπλά. Πρώτον, γιατί μια κυβέρνηση που βασίζει την κυριαρχία της στη στήριξη άνομων συμφερόντων είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τον λαό και την πατρίδα. Και, δεύτερον, διότι αύριο η ίδια μπορεί να γίνει στόχος κάποιου νέου «πλειοδότη», που θα θελήσει να την εκβιάσει για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.

Εν κατακλείδι, η Ελληνική Λύση όχι μόνο δεν πτοείται από τον συνεχή πόλεμο που δέχεται, αλλά έχει ήδη αναλάβει δράση για να αποκαλυφθούν αυτά τα σκοτεινά κέντρα που απειλούν τη δημοκρατία μας και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ