Ποιες είναι οι 8 πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο;

Ποιες είναι οι 8 πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο;

Όσο ωραίες και να να φαίνονται, δεν είναι για την λίστα σου!

Αν θες να απολαύσεις τις βουτιές σου φέτος το καλοκαίρι χωρίς να χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος με δηλητηριώδεις μέδουσες, καρχαρίες ή ακόμα και κάποιο ενεργό ηφαίστειο, καλό θα ήταν να αποφύγεις τις παρακάτω επιλογές. Αυτές είναι οι 8 πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο:

1. Κιλαουέα – Χαβάη

Η Χαβάη μπορεί να είναι γνωστή για τις καταπληκτικές της παραλίες, με τα καταγάλανα νερά και τον εξαιρετικά καλό καιρό της, αλλά έχει και πολλά ηφαίστεια με το Κιλαουέα να είναι το πιο ενεργό από όλα. Η άμμος στην συγκεκριμένη παραλία έχει ένα έντονο μαύρο χρώμα, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας και ενώ μπορεί να αξίζει να επισκεφθείς αυτό το μέρος, το ηφαίστειο εξακολουθεί να είναι μεγάλος κίνδυνος, καθώς είναι ενεργό από το 1983.

2. Playa Zipolite – Μεξικό

Στο Μεξικό βρίσκεται η παραλία Κανκούν, η οποία έχει ψηφιστεί και ως η πιο όμορφη παραλία όλου του κόσμου. Εκεί όμως μπορείς να βρεις και την Playa Zipolite, η οποία μεταφράζεται και ως “Η παραλία των νεκρών”.

Και μόνο από την ονομασία μπορείς να καταλάβεις πως αν και μοιάζει με παράδεισο, μια βουτιά στα νερά της μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς έχει τεράστια κύματα τα οποία οδηγούν σε επικίνδυνα υπόγεια ρεύματα. Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, παρά την βοήθεια των ναυαγοσωστών.

3. Νήσος Φρέιζερ – Αυστραλία

Να και η Αυστραλία που σας έλεγα. Βλέπεις μια μαγευτική εικόνα σωστά; Κι όμως η συγκεκριμένη θάλασσα είναι απαγορευμένη για το κοινό, καθώς στα νερά της κολυμπούν επικίνδυνες δηλητηριώδεις μέδουσες αλλά και καρχαρίες. Επίσης, εκεί ζουν μερικές από τις πιο θανατηφόρες αράχνες του κόσμου, αλλά και κροκόδειλοι. Θα το διακινδύνευες λοιπόν να την επισκεφθείς;

4. Chowpatty Beach – Ινδία

Η συγκεκριμένη μπορεί να είναι η γνωστότερη παραλία στην Ινδία, αλλά είναι και από τις πιο μολυσμένες στον κόσμο, όπως πολύ καλά θα κατάλαβες και από την εικόνα.

5. Ατόλη του Μπικίνι – Νησιά Μάρσαλ

Η Ατόλη του Μπικίνι είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μοιάζει πραγματικά υπέροχη η παραλία του. Φυσικά όμως κρύβει πολλούς κινδύνους, με κυριότερο τους καρχαρίες που κολυμπούν στην θάλασσα.
Ακόμη όμως και τα συγκεκριμένα θαλάσσια ζώα να μην υπήρχαν, το μέρος ήταν πεδίο δοκιμών για τα πυρηνικά όπλα από το 1946 έως και το 1958, με αποτέλεσμα να έχει μολυνθεί η περιοχή από την ακτινοβολία.

6. Schitovaya Bukhta – Ρωσία

Αυτή η θάλασσα είναι από τις πιο γνωστές λόγω των σέρφερς που την επισκέπτονται, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκεί. Μερικές από τις βάσεις αυτές τις χρησιμοποιούν για τα παλιά πυρηνικά υποβρύχια που διαρρέουν ακτινοβολία.

7. Νήσοι Χερντ – Ανταρκτική

Εδώ σίγουρα καταλαβαίνεις τον λόγο που βρίσκεται μέσα στις πιο επικίνδυνες θάλασσες. Το περίεργο είναι πως κάποια λάτρεις του Surf επιλέγουν την Ανταρκτική για τα μεγάλα κύματα που έχει, άσχετα αν καταλήγουν να έχουν υποθερμία λόγω του ψύχους.

8. Νήσος Βόρειο Σέντινελ – Ινδία

Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου νησιού δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους ξένους. Αρκεί να σκεφτείς μόνο πως όταν ένα αεροπλάνο προσπάθησε να προσγειωθεί στο νησί, του έριξαν φλεγόμενα βέλη και το ανάγκασαν να αλλάξει κατεύθυνση. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν ένα σκάφος που όταν πλησίασε στην ξηρά του νησιού, οι ντόπιοι σκότωσαν και τους δύο επιβαίνοντες.

Πηγή: Mad.tv


Σχολιάστε εδώ