Καμίνης για πυρκαγιές: Απολύτως απροετοίμαστοι, υπουργεία, Πυροσβεστική και Πολιτεία – Πρέπει να ανοίξει η Βουλή

Καμίνης για πυρκαγιές: Απολύτως απροετοίμαστοι, υπουργεία, Πυροσβεστική και Πολιτεία – Πρέπει να ανοίξει η Βουλή

Η αδυναμία να αντιμετωπιστεί η καταστροφή «γίνεται πλέον εξοργιστική», τονίζει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής με αναρτησή του στο facebook., σημειώνοντας πως πρέπει να ανοίξει η Βουλή για να αναζητηθούν οι «αδιαμφισβήτητες ευθύνες».

«Τα αρμόδια υπουργεία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνολικά η Πολιτεία βρέθηκαν απολύτως απροετοίμαστοι για τη φετινή αντιπυρική περίοδο» σημειώνει.

Η ανάρτηση

“Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα πως φέτος το καλοκαίρι η χώρα ζει μια τραγωδία δίχως τέλος, όσον αφορά τις πυρκαγιές. Η μεγάλη πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, με επίκεντρο τα Βίλια και το όρος Πατέρα, αποτελεί μια τραγική επιβεβαίωση. Αν στη Βαρυμπόμπη έφταιγε η κλιματική αλλαγή και στην Εύβοια η αναζοπύρωση της φωτιάς και οι πολλές παράλληλες πυρκαγιές, για την τελευταία αυτή καταστροφή, που εξαφανίζει έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, μπορούμε πια να μιλήσουμε τελεσίδικα: Τα αρμόδια Υπουργεία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνολικά η Πολιτεία βρέθηκαν απολύτως απροετοίμαστοι για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Η συνολική καταστροφή είναι εφιαλτικών διαστάσεων και η αδυναμία να αντιμετωπιστεί γίνεται πλέον εξοργιστική. Πρέπει να ανοίξει το συντομότερο η Βουλή για να αναζητηθούν, με επιμονή και θάρρος οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες.


Σχολιάστε εδώ