«Βράζει» η Νέα Δημοκρατία για τους «σώγαμπρους» από το ΠΑΣΟΚ

«Βράζει» η Νέα Δημοκρατία για τους «σώγαμπρους» από το ΠΑΣΟΚ

Έντονες αντιδράσεις για την επιλογή του Στ. Μπένου

-«Θα τους πληρώσει ακριβά ο Μητσοτάκης», προειδοποιούν γαλάζιοι βουλευτές

«Λάδι στη φωτιά», που καίει καιρό τώρα στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε να ρίξει εκ νέου ο Κυρ. Μητσοτάκης με την απόφασή του να ορίσει επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας τον Στ. Μπένο, στέλεχος του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ και υπουργού των κυβερνήσεων Ανδρ. Παπανδρέου αλλά και Κ. Σημίτη.

Η επίσημη αναγγελία από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, πρωτίστως στα social media, από στελέχη αλλά και ψηφοφόρους της παράταξης. «Πάλι το ΠΑΣΟΚ θα μας… σώσει;», «ολόκληρη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει έναν άνθρωπο να αναλάβει τη δουλειά ώστε έπρεπε να δανειστούμε ξανά από το ΠΑΣΟΚ;», ήταν ορισμένα από τα αιχμηρά σχόλια.

Η επιλογή του κ. Μπένου αναζωπύρωσε την οργή που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας λόγω της επιμονής (εμμονής) του πρωθυπουργού να χρησιμοποιεί σε καίριες θέσεις πρόσωπα προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.ά.) ή από τον χώρο της αγοράς. Την ίδια στιγμή στελέχη της παράταξης με μακρά θητεία (εμπειρία), πολιτικό στίβο και σημαντική προσφορά στη Νέα Δημοκρατία μένουν στο περιθώριο και… θεατές της εξουσίας. «Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, αλλά κυβερνάνε τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ», τονίζουν βουλευτές και προσθέτουν με… πίκρα και θυμό: «Εμείς δώσαμε μάχη για να έρθει η παράταξη στην εξουσία και στις καρέκλες κάθισαν οι… σώγα­μπροι».

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι που κάνουν ένα βήμα παραπάνω και επισημαίνουν (προειδοποιούν) λέγοντας ότι «αυτόν τον εναγκαλισμό με τους Πασόκους ο Μητσοτάκης θα τον πληρώσει ακριβά». Και εννοούν ότι όταν τα πράγματα στραβώσουν με την κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία πάρει την κάτω βόλτα στις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός θα κληθεί σε… απολογία και για τις επιλογές του αυτές. Πόσω μάλλον αν οι επόμενες εκλογές δεν έχουν και τόσο ευτυχή κατάληξη. Προς το παρόν πάντως ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να πτοείται (μπορεί και να αδιαφορεί εντελώς…) από τα μηνύματα οργής που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τα ενδότερα της παράταξης. Εξ ου και εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο προσανατολισμό και προς την ίδια κατεύθυνση. Και ο κατάλογος με τους πρώην ΠΑΣΟΚ που… δικαιώνονται με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξακολουθήσει να μακραίνει.

Η αρχή έγινε με τους Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Γεραπετρίτη, Λ. Μενδώνη, Θ. Λιβάνιο κ.ά., συνεχίστηκε με τους Π. Τσακλόγλου, Μ. Θεμιστοκλέους κ.ά. και τώρα έχουμε σε πρώτο πλάνο τον Στ. Μπένο. Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές ο κατάλογος των «σώγαμπρων» από το ΠΑΣΟΚ θα μεγαλώσει. Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένει τον κατάλληλο χρονικό διάστημα ούτως ώστε να αξιοποιήσει την Άννα Διαμαντοπούλου, χωρίς να είναι ακόμη σαφές αν θα πρόκειται για κυβερνητικό πόστο ή ευρύτερης γκάμας. Σε πορεία προς τη Νέα Δημοκρατία έχει μπει από το Κίνημα Αλλαγής ο Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος εδώ και καιρό έχει πλήρως αποστασιοποιηθεί από τα τεκταινόμενα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τέλος, άλλες πληροφορίες λένε ότι στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανό να δούμε και το όνομα του Γ. Φλωρίδη, υπουργό στις κυβερνήσεις Κ. Σημίτη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ