Κτηματολόγιο: Επτά προτάσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας

Κτηματολόγιο: Επτά προτάσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας

Επτά προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης παρουσίασε την περασμένη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας:

1) Άμεση κήρυξη όλων των καμένων εκτάσεων σε αναδασωτέες, απαγόρευση κάθε αλλαγής χρήσης γης μέχρι να ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα ο χωρικός και πολεοδομικός σχεδιασμός (τοπικά χωρικά σχέδια, Δασικοί Χάρτες, Κτηματολόγιο).
2) Διακομματική και διεπιστημονική εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.
3) Αξιοποίηση του πορίσματος Γκολντάμερ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με έμφαση στην πρόληψη και στη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
4) Ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας και Ανθεκτικότητας, την οποία θα στελεχώσουν πρόσωπα κοινής αποδοχής, με συμφωνία να παραμείνουν στη θέση τους ανεξαρτήτως κυβέρνησης.
5) Εκπόνηση Τοπικών Αναπτυξιακών Σχεδίων για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των περιοχών που έχουν πληγεί, με ιδιαίτερη έμφαση στο τοπικό παραγωγικό μοντέλο και ειδική μέριμνα για τη συγκράτηση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων στις περιοχές αυτές.
6) Ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής και τα Τοπικά Σχέδια ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και των άλλων περιοχών που έχουν πληγεί.
7) Άμεση εκπόνηση σχεδίου αποζημιώσεων και αποκατάστασης της βιωσιμότητας των πληττόμενων περιοχών.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ