ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ


Συγγραφέας
ΕΡΙΚ ΓΟΥΑΪΝΕΡ
Μεταφραστής
Έλλη Συλογίδου


Ο πολύ επιτυχημένος συγγραφέας Έρικ Γουάινερ ξεκινά ένα ευφάνταστο πνευματικό ταξίδι, ακολουθώντας τα βήματα των μεγαλύτερων διανοητών της Ιστορίας, προκειμένου να μας δείξει πώς καθένας από αυτούς –από τον Επίκουρο έως τον Γκάντι, από τον Θορό ως την Μποβουάρ– μπορεί να μας βοηθήσει τόσο πρακτικά όσο και διανοητικά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.
Μια απολαυστική και χιουμοριστική οδύσσεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, για να δούμε τον κόσμο με διαφορετική οπτική, για να ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές, για να αναζητήσουμε νέους τρόπους να ζούμε και για να μάθουμε πώς να αποδεχθούμε το θαύμα της ύπαρξης, πώς να αντιμετωπίσουμε τα λάθη μας και πώς να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Αμερικανός ΕΡΙΚ ΓΟΥΑΪΝΕΡ είναι βραβευμένος δημοσιογράφος, εξαιρετικά επιτυχημένος συγγραφέας και περιζήτητος δημόσιος ομιλητής. Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα ευπώλητα βιβλία The Geography of Bliss και The Geography of Genius, καθώς και το απομνημόνευμα Man Seeks God, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Υπήρξε ξένος ανταποκριτής για το αμερικάνικο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR και ρεπόρτερ για την εφημερίδα The New York Times. Αρθρογραφεί τακτικά στη Washington Post, στο BBC Travel και στον διαδικτυακό τόπο AFAR.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: Θρησκεία – Φιλοσοφία
ISBN 978-618-01-3991-4


Σχολιάστε εδώ