Πηγή Δεβετζή στο “Π”: Για τον Θοδωρή Ιακωβίδη και τον ελληνικό αθλητισμό

Πηγή Δεβετζή στο “Π”: Για τον Θοδωρή Ιακωβίδη και τον ελληνικό αθλητισμό

Της
ΠΗΓΗΣ ΔΕΒΕΤΖΗ
Ολυμπιονίκου στο τριπλούν


Συμφωνώ απολύτως με το ξέσπασμα του Θοδωρή Ιακωβίδη και νομίζω ότι άργησε κιόλας να το κάνει. Εννοείται ότι είμαι στο πλευρό του, όπως οφείλουμε να είμαστε όλοι μας και μάλιστα ήδη μίλησα σε κάποιον γνωστό μου που μπορεί και θα σπεύσει άμεσα δίπλα του.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι πολύπλευρο και πολύ σοβαρό για να το αφήνουμε να διαιωνίζεται. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί σχέδιο και γερή στήριξη, αφού αν δεν βοηθήσουμε τους αθλητές και τους προπονητές τη στιγμή που το έχουν ανάγκη, δεν πρόκειται ποτέ η χώρα μας να αποκτήσει τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία που χρειάζεται για να γαλουχήσουμε πρώτα υγιείς ανθρώπους και μετά δυνατούς αθλητές και επίδοξους ολυμπιονίκες.

Εγώ ευτύχησα να προσπαθώ σε μια εποχή που η Πολιτεία προσέφερε έστω κάποια προνόμια, όπως, για παράδειγμα, η τιμής ένεκεν ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όταν ήμουν μικρότερη πάντως, και δεν το έχω κρύψει, δούλευα για να τα καταφέρω. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν γίνεται στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην προσφέρεται η απαιτούμενη υποστήριξη στους αθλητές, για να σταθούν στα πόδια τους και να αφοσιωθούν στην προσπάθειά τους να γίνουν καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί έναντι των ευρωπαίων συναδέλφων τους.

Προφανώς και η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι μια κάποια λύση, όμως δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια για τα πάντα. Απαιτείται λεπτομερής συντονισμός και κυρίως εθνικό αθλητικό πλάνο, που θα προβλέπει όλα όσα πρέπει για το σύνολο των αθλημάτων σε όλη την επικράτεια. Μόνο έτσι θα χτίσουμε γερή αθλητική κοινότητα με προοπτική για το μέλλον. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: newsbomb.gr


Σχολιάστε εδώ