Εθνική Υδατοσφαίρισης: Ένα βήμα πριν το όνειρο! Νίκησε 9-6 την Ουγγαρία

Εθνική Υδατοσφαίρισης: Ένα βήμα πριν το όνειρο! Νίκησε 9-6 την Ουγγαρία

Ξεκίνησε για το Τόκιο με ένα… όνειρο τρελό, θα επιστρέψει στην Αθήνα με ένα μετάλλιο, ίσως και το χρυσό.

Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, η διαχρονικά πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη νίκη της με 9-6 επί της εννέα φορές «χρυσής» Ολυμπιονίκη Ουγγαρίας, στον ημιτελικό του τουρνουά. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, με «γρανιτένια» άμυνα και κορυφαίο τον Στέλιο Αργυρόπουλο, δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και ξέφυγε στο τελευταίο οκτάλεπτο, φτάνοντας στον ιστορικό θρίαμβο.

Η επιτυχία είναι δεδομένη, αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Το πρωί της Κυριακής (8/8, 10:30), με αντίπαλο τη Σερβία ή την Ισπανία, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να ανέβει στην κορυφή του Εβερεστ και δεν υπάρχει πλέον κανείς που να αμφισβητεί ότι μπορεί να το κάνει.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αργυρόπουλος (π.π.), 2-0 Γκιουβέτσης (π.π.), 2-1 Βάμος (π.π.), 3-1 Αργυρόπουλος (π.π.), 3-2 Ζάλανκι (περιφέρεια), 3-3 Πάστορ (π.π.), 4-3 Αργυρόπουλος (π.π.), 4-4 Μάνχερτς (π.π.), 5-4 Αργυρόπουλος (π.π.), 5-5 Μάνχερτς (π.π.), 6-5 Φουντούλης (περιφέρεια), 7-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 7-6 Βάργκα (π.π.), 8-6 Γκιουβέτσης (π.π.), 9-6 Σκουμπάκης (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 7/13 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.
Η Ουγγαρία είχε 5/15 με παίκτη παραπάνω και 1 γκολ από την περιφέρεια.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από την εθνική ο Δερβίσης (43΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Παπαναστασίου (6΄52΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Σκουμπάκης (2΄11΄΄ πριν τη λήξη του ματς) και από την Ουγγαρία ο Χοσνιάνσκι (5΄25΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και ο Γιάνσικ (4΄07΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού)

Διαιτητές: Γκόλντενμπεργκ (ΗΠΑ), Βοεβόντιν (Ρωσία)
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ, Μάνχερτς 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Ερντελι, Βάργκα 1, Μέζεϊ, Χαράι

** Εκτός 12άδας από ελληνικής πλευράς έμεινε και πάλι ο δεύτερος τερματοφύλακας, Κώστας Γαλανίδης.


Σχολιάστε εδώ