Καρύταινα: Επετειακές Εκδηλώσεις 1821 – 6 με 8 Αυγούστου (Πρόγραμμα)

Καρύταινα: Επετειακές Εκδηλώσεις 1821 – 6 με 8 Αυγούστου (Πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία, o σύλλογος των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», οργανώνει τον Αύγουστο, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του 1821.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Φίλων του Κάστρου της Μεθώνης και την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών (Ι.Ι.Ε.) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με τον γενικό τίτλο: Η ιστορία του 1821 μέσα από δύο Κάστρα: Το Κάστρο της Καρύταινας: Η βάση του Κολοκοτρώνη.

Το Κάστρο της Μεθώνης: Το ορμητήριο του Ιμπραήμ. Στην Καρύταινα οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τις 6 έως και τις 8 Αυγούστου, ενώ στη Μεθώνη από τις 20 έως και τις 22 Αυγούστου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ 6-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΏΡΑ 20.00: Κεντρική Πλατεία. Τραγούδι και χορός στον αγώνα. Παραδοσιακό συγκρότημα Γ. Δαλιάνη. Επιμέλεια: Γιώργου Φραγκάκη, Λαογράφου ΕΚΠΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΏΡΑ 10.30: Εγκαίνια Περιοδικής Έκθεσης στον Πύργο της Λεβένταινας με θέμα: “Η Ελληνική Επανάσταση με τον χρωστήρα και την πέννα φιλελλήνων ζωγράφων και περιηγητών” Επιμελητής έκθεσης: Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής Ιστορίας Τέχνης στο ΕΚΠΑ.

Εκθέματα συλλογής: Γιώργου Κωστόπουλου.

Έκθεση Ευαγγελίου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

ΏΡΑ 20.00: Κύρια εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία.Κεντρική Εκδήλωση με ομιλίες ιστορικών στην κεντρική πλατεία της Καρύταινας.

Κύριοι ομιλητές:

Φέστας Μιχάλης: Ιστορικός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών.

Χρυσανθόπουλος Χρήστος: Ιστορικός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών. Παπαδόπουλος Διονύσιος: Εκπαιδευτικός, πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Βομπίρη Τζούλια: Αρχιτέκτων, Επικεφαλής Γραφείου Μελετών Αναστήλωσης Κάστρου.

Βλαχούλης Θεμιστοκλής: Αρχιτέκτων, Διευθυντής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Υπουργείου Πολιτισμού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

08.00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου., Πανηγυρικός, κατάθεση στεφάνων.

10.00: Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη στην υπώρειες του Κάστρου.


Σχολιάστε εδώ