Αναζητείται νέο σχήμα για τον αθλητικό τομέα της ΕΡΤ μετά το “Ολυμπιακό φιάσκο”

Αναζητείται νέο σχήμα για τον αθλητικό τομέα της ΕΡΤ μετά το “Ολυμπιακό φιάσκο”

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της η διοίκηση της ΕΡΤ για τον αθλητικό τομέα του φορέα, μετά το φιάσκο της μη μετάδοσης των αγώνων του Λευτέρη Πετρούνια και του Παναγιώτη Γκιώνη. Προς το παρόν αντιμετωπίστηκε μόνο το ρατσιστικό σχόλιο κατά των Κορεατών από τον Δημοσθένη Καρμοίρη, με τον οποίο διακόπηκε η συνεργασία.

Η ΕΡΤ, επιχειρώντας να κάνει οικονομία, στις συνεννοήσεις που έγιναν με τον επικεφαλής του αθλητικού τμήματος Γιώργο Λυκουρόπουλο αποφάσισε να μην αποκτήσει το τηλεοπτικό πακέτο της κάλυψης των αγωνισμάτων των ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Αναζητείται αν υπάρχει και κάτι άλλο πίσω από την επιλογή αυτή, π.χ., πρόβλεψη για την αγορά στο μέλλον κάποιου άλλου αθλητικού γεγονότος.

Όλοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, κατά την οποία ο Βαγγέλης Ιωάννου εμφανίζεται ως σίγουρος για τη θέση του διευθυντή του αθλητικού τομέα. Όμως η παρέμβαση της Κατερίνας Αναστασοπούλου, η οποία αποκάλυψε πως η ΕΡΤ στο παρελθόν δεν έχανε αγωνίσματα, χρεώνεται στον δημοσιογράφο. Σημειώνεται πως η Κατερίνα Αναστασοπούλου ήταν συμπαρουσάστρια της «Αθλητικής Κυριακής», από την οποία κόπηκε όταν ανέλαβε, το 2017, τα καθήκοντά του ο Γιώργος Λυκουρόπουλος.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια τρίτη λύση, είτε από την ΕΡΤ είτε από την ιδιωτική αγορά, για τη θέση του επικεφαλής του αθλητικού τομέα. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως δεν υπήρξε τοποθέτηση ούτε από τον αρμόδιο υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος έχει την ευθύνη για την ΕΡΤ, ούτε από την ΕΣΗΕΑ, η οποία ελέγχεται από τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

typologies.gr


Σχολιάστε εδώ