Οι μουλάδες εκσυγχρονίζονται…

Οι μουλάδες εκσυγχρονίζονται…

Oι Ιρανικές Αρχές παρουσίασαν επισήμως μια διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών που απευθύνεται στους νέους και έχει ως στόχο να διευκολύνει «τους σταθερούς γάμους, με κατανόηση του σκοπού», όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η νέα υπηρεσία, που αποκαλείται «Χαμντάμ» («σύ­ντροφος» στα περσικά) επιτρέπει στους χρήστες «να αναζητήσουν και να βρουν τον ή τη σύζυγό τους». «Είναι η μοναδική εγκεκριμένη πλατφόρμα γνωριμιών στο Ιράν», πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση, ε­πικαλούμενη τον συ­νταγματάρχη Αλί Μοχαμάντ Ρατζαμπί, επικεφαλής της υπηρεσίας αστυνόμευσης του κυβερνοχώρου.

Ορισμένες εφαρμογές γνωριμιών, ό­πως το αμερικανικό δίκτυο Tinder, είναι δημοφιλείς στο Ιράν, όμως ο Ρατζαμπί, χωρίς να τις κατονομάσει, είπε ότι όλες οι άλλες, πέραν του «Χαμντάμ», είναι παράνομες.

Ο ιστότοπος, που ανήκει στον πανίσχυρο Οργανισμό Ισλαμικής Προπαγάνδας, αναφέρει ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και ζευγαρώνει «αποκλειστικά άγαμους που αναζητούν έναν στέρεο γάμο και έναν και μοναδικό σύντροφο».

«Η οικογένεια είναι στόχος των επιθέσεων του διαβόλου και οι εχθροί του Ιράν επιδιώκουν να επιβάλουν τη δική τους εκδοχή της οικογένειας», είπε ένας από τους ιδρυτές του «Χαμντάμ», της εφαρμογής που, κατά τον ίδιο, βοηθάει τις «υγιείς» οικογένειες.

Η εφαρμογή επαληθεύει την ταυτότητα του χρήστη, ο οποίος θα πρέπει να περάσει από ένα ψυχολογικό τεστ ώστε να αποκτήσει στη συνέχεια πρόσβαση στις αγγελίες και τις φωτογραφίες χρηστών του άλλου φύλου. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί συμβατότητα μεταξύ δύο προφίλ, ο ιστότοπος φέρνει σε επαφή τις οικογένειες με τη συνεργασία συμβούλων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: msn.com


Σχολιάστε εδώ