Θαύμα, βρέθηκε πολυεθνική να στηρίξει τους Παλαιστινίους

Θαύμα, βρέθηκε πολυεθνική να στηρίξει τους Παλαιστινίους

Με σοβαρές συνέπειες προειδοποίησε τη Unilever το Ισραήλ, αφότου η θυγατρική της Ben & Jerry’s ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να πουλά το παγωτό της στην υπό ισραηλινή κατοχή Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Όπως έκανε γνωστό η φημισμένη εταιρεία παγωτών, η πώληση των προϊόντων της στις περιοχές που διεκδικούνται από τους Παλαιστινίους «δεν συνάδει με τις αρχές της» και ο πρώην πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έγραψε στο Twitter:

«Τώρα, εμείς οι Ισραηλινοί ξέρουμε ποιο παγωτό να μην αγοράσουμε».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι μίλησε με τον CEO της Unilever Άλαν Τζόουπ και πρόσθεσε ότι θα αντιδράσει επιθετικά απέναντι στο όποιο μποϊκοτάζ.

«Έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία με τον αντιπρόσωπό μας που παράγει το παγωτό Ben & Jerry’s στο Ισραήλ και το διανέμει στην περιοχή. Τον έχουμε ενημερώσει ότι δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για την άδεια, όταν αυτή λήξει, στα τέλη του έτους», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας. Η Ben & Jerry’s σχεδιάζει να παραμείνει στο Ισραήλ, στο πλαίσιο διαφορετικής συμφωνίας, χωρίς να πουλά στη Δυτική Όχθη.

«Από την πλευρά του Ισραήλ, αυτή η κίνηση έχει σοβαρές επιπτώσεις, νομικές και άλλου είδους, και η χώρα θα κινηθεί επιθετικά απέναντι στα όποια μέτρα μποϊκοτάζ στοχεύουν σε πολίτες», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον Χίλαντ Ερντάν ανέφερε ότι έστειλε σχετική επιστολή σε 35 κυβερνήτες των ΗΠΑ, στις πολιτείες όπου έχει περάσει νόμος κατά του μποϊκοτάζ του Ισραήλ. «Γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα πρέπει να παρθούν για να αντιμετωπιστούν τέτοιες αντισημιτικές κινήσεις και διακρίσεις», αναφέρει η επιστολή του πρέσβη. Μάλιστα παρομοιάζει την κίνηση της Ben & Jerry’s με την ανακοίνωση που είχε κάνει το 2018 η Airbnb, ότι θα διαγράψει από την πλατφόρμα της όλα τα ακίνητα που νοικιάζονται στη Δυτική Όχθη. Η εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων πήρε πίσω την απόφαση το 2019, αφότου οι ΗΠΑ την αμφισβήτησαν νομικά. Όμως ανακοίνωσε ότι θα δωρίζει τα κέρδη από τις κρατήσεις αυτές σε ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: nypost.com


Σχολιάστε εδώ