Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν από Μπάρτι και Πιρς

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν από Μπάρτι και Πιρς

Παρά την πολύ καλή προσπάθεια των δύο Ελλήνων η ομάδα της Αυστραλίας κατάφερε να κερδίσει τον προημιτελικό με 2-1 σετ και να συνεχίσει στους «4» του μικτού διπλού στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι πρωταθλητές μας έμειναν εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης μιας και έχουν αποκλειστεί και από τα μονά. Έτσι πλέον θα συγκεντρωθούν στο τελευταίο τρίμηνο του tour με αρκετά σημαντικά τουρνουά να ακολουθούν.

Το ματς:

Με «μπρέικ» από νωρίς ξεκίνησε ο αγώνας. Τα σερβίς των δύο ομάδων δεν ήταν σταθερά με αποτέλεσμα από πολύ νωρίς να χάσουν «δικά τους» γκέιμ. Η εικόνα αυτή άλλαξε στη συνέχεια με Ελλάδα και Αυστραλία να μην επιτρέπουν κανένα «μπρέικ». Όλα αυτά μέχρι το 10ο γκέιμ του σετ όπου με τον Τσιτσιπά να σερβίρει οι Μπάρτι και Πιρς έκαναν το «σπάσιμο» και με το 6-4 πήραν προβάδισμα με 1-0.

Όντας με την πλάτη στον τοίχο η ελληνική ομάδα μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει στο δεύτερο σετ. Μόλις στο πρώτο γκέιμ Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έσπασαν το σερβίς του Τζον Πιρς. Στη συνέχεια έκαναν το 2-0 στο δικό τους και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την ισοφάριση. Οι πρωταθλητές μας μείωσαν αισθητά τα λάθη τους ενώ η Σάκκαρη βρήκε την σταθερότητα που δεν είχε στο πρώτο σετ. Για αρκετά γκέιμ οι δύο ομάδες δεν άφηναν να γίνει μπρέικ, κάτι που βέβαια δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την ελληνική ομάδα. Διαφυλάσσοντας το σερβίς τους, Σάκκαρη και Τσιτσιπάς ισοφάρισαν σε 1-1 με σκορ 6-4 στο δεύτερο σετ.

Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στο τρίτο σετ το οποίο όμως δεν είναι ένα κανονικό σετ. Ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα τάι μπρέικ. Η πρώτη ομάδα που θα φτάσει τους δέκα πόντους, ή η πρώτη ομάδα που θα πάρει διαφορά δύο πόντων αν το σκορ υπερβεί τους δέκα, κερδίζει το ματς.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ οι δύο ομάδες κράτησαν τους πόντους των σερβίς τους έως το 3-3. Σε εκείνο το σημείο οι Αυστραλοί «έσπασαν» το σερβίς της Σάκκαρη για 4-3. Μπάρτι και Πιρς πήραν τον έλεγχο του σετ από εκείνο το σημείο και δεν τον έχασαν ποτέ, επικρατώντας εν τέλει με σκορ 10-6.

Τα σετ: 6-4, 4-6, 10-6.

Πηγή: ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ