Σοφία Σακοράφα: Σε βουβά γήπεδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες…

Σοφία Σακοράφα: Σε βουβά γήπεδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες…

«Η πιο σημαντική αλλαγή είναι το πρωτόγνωρο φαινόμενο της απουσίας θεατών. Βέβαια, για όλον τον φίλαθλο κόσμο, παντού στη γη, υπάρχει η παρηγοριά ότι θα μπορούμε, τουλάχιστον, να δούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το σπίτι μας. Όμως δεν είναι το ίδιο.

Είναι πραγματικά μία πολύ δυσάρεστη συνθήκη, οι κορυφαίες στιγμές αυτών των αθλητών να διαδραματίζονται σε κενά και βουβά στάδια. Η παρουσία του κόσμου, στα περισσότερα αθλήματα και ιδίως στον στίβο, δίνει οξυγόνο στην προσπάθεια των αθλητών και των αθλητριών και είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για την ολοκλήρωση της ψυχικής κατάστασης που απαιτεί η προσπάθεια και η επιτυχία σε τέτοιους αγώνες.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, η πρωτοφανής αυτή κατάσταση να επηρεάσει αρνητικά τη φύση και την εικόνα των αγώνων του Τόκιο. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η οικονομική και εμπορική διάσταση του μεγάλου γεγονότος που λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες φαίνεται να υπερίσχυσε, και πάλι, έναντι της καθαρά αθλητικής τους υπόστασης. Σε κάθε περίπτωση, απέναντι στην πανδημία, δεν έπρεπε να υπάρξει καμία διακινδύνευση ως προς την προστασία της δημόσιας υγείας».

Σοφία Σακοράφα
Βουλευτής του ΜέΡΑ25, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, πρώην Ακοντίστρια


Σχολιάστε εδώ