Πόσοι τουρίστες ήρθαν τον Ιούνιο; – Υπήρξε σχεδιασμός με ελκυστικές προσφορές;

Πόσοι τουρίστες ήρθαν τον Ιούνιο; – Υπήρξε σχεδιασμός με ελκυστικές προσφορές;

-Αριθμούς για τους ξένους που επισκέφθηκαν μέχρι τώρα τη χώρα μας γιατί δεν δίνετε, κύριε Θεοχάρη;

Ποιος Έλληνας δεν θα ήθελε να είχε γεμίσει η χώρα μας ξένους, να είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα νησιά μας αλλά και στην Αθήνα με την Ακρόπολή της, και όχι μόνο, στην Επίδαυρο, στην Ολυμπία, στα Μυκηναϊκά Ανάκτορα, στην Κρήτη, όπου κάθε σπιθαμή έχει Ιστορία χιλιάδων χρόνων…

Τα λέμε αυτά γιατί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αποφεύγει να δώσει αριθμούς, να μας ενημερώσει πόσοι ξένοι ήρθαν και περπάτησαν εκεί όπου οι αρχαίοι μας έχουν γράψει ζηλευτή Ιστορία, με την ελληνική φιλοξενία να είναι το ευγενές προσκλητήριο.

Το μόνο που… γνωστοποίησε ο υπουργός Τουρισμού ήταν ότι «ο φετινός Ιούνιος είναι 40% – 50% πάνω σε αφίξεις σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, που ήταν ο πρώτος μήνας ανοίγματος».

Πόσοι ήρθαν, δηλαδή, στον τόπο μας;

Είπε μόνο: «Η πρώτη χώρα σε αφίξεις είναι η Γερμανία και φέτος έχουμε μια έκπληξη, την Πολωνία, η οποία είναι μεν τρίτη, αλλά πολύ κοντά στη δεύτερη Γαλλία.

Υπάρχει, λοιπόν, μια μεγάλη αύξηση από την Πολωνία για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο».

Μακάρι να είναι έτσι. Αλλά δεν είδαμε στους δρόμους της Αθήνας να γίνεται συνωστισμός από τουρίστες, τα νησιά μας να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Ποιος ο λόγος, κύριε υπουργέ, που δεν συνοδεύετε τις συνεντεύξεις σας με συγκεκριμένους αριθμούς, πόσοι ήρθαν από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Γαλλία;

Ούτε λέξη για τις αφίξεις από την Αμερική, από την Αγγλία και ένα σωρό άλλες χώρες σε Δύση και Ανατολή.

Για το ότι ο τουρισμός έχει κατεβάσει ρολά δεν φταίτε εσείς, κύριε Χάρη Θεοχάρη, ή τουλάχιστον δεν έχετε όλη την ευθύνη εσείς.

Φταίει βεβαίως ο κορονοϊός, όμως ευθύνεται και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το πώς θα καταφέρουμε να έρθουν περισσότεροι τουρίστες προσφέροντάς τους ελκυστικές τιμές και εκδηλώσεις που θα τις θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Βούλιαξε ο τουρισμός…
Δυστυχώς, τα σύννεφα πυκνώνουν. Ενώ άλλα χρόνια οι τουρίστες κατέκλυζαν τη χώρα μας, φέτος με τα… κιάλια βλέπεις πού και πού κάποιους στις όμορφες και ελκυστικές περιοχές μας.

Η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί κατά 65,5%, με τα τουριστικά έσοδα να έχουν λιγοστέψει κατά 51,2% το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2021, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ