Μάκης Κουρής: Στα τυφλά βαδίζει η κυβέρνηση…

Μάκης Κουρής: Στα τυφλά βαδίζει η κυβέρνηση…

-Αποφασίζει κατόπιν εορτής, τρέχει πίσω από τα γεγονότα και τον λογαριασμό τον στέλνει στους πολίτες

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Έχει καταφέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι τύποις παρούσα, στην ουσία όμως απούσα. Με όποιο θέμα κι αν ασχοληθεί, αντί να πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα, τρέχει πίσω από τον ταύρο, που αφήνει πίσω του συντρίμμια, με τις ζημιές να τις πληρώνει το μόνιμο κορόιδο, ο έλληνας πολίτης.

Το «μπρος – πίσω» είναι η σημαία της κυβέρνησης που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου. Όχι μόνο στα εσωτερικά αλλά και στα εθνικά μας θέματα, με πρόσφατη την ουσιαστική αφωνία του Μητσοτάκη απέναντι στις εξαγγελίες του τούρκου Σουλτάνου για τα Βαρώσια. Δεν έβγαλε άχνα ο Κυριάκος για τον… περίπατο του Ερντογάν στα Κατεχόμενα, λες και πήγε ως… τουρίστας!

Απόλυτη σιωπή. Με την καραντίνα; Λέει και ξελέει. Άλλα τη μια μέρα, άλλα την άλλη. Κανείς δεν ξέρει τι μέρα θα ξημερώσει.

Άνοιξε – κλείσε τα μαγαζιά, με τον καταστηματάρχη, που έχει γίνει πειραματόζωο, να πληρώνει τον λογαριασμό. Και στο τέλος το Μαξίμου τού στέλνει κάποια ψίχουλα. Με τους εμβολιασμούς; Τα ίδια, Παντελάκη μου, τα ίδια, Παντελή μου… Τη μια μέρα, θα γίνουν εμβολιασμοί σε όλους τους πολίτες, την άλλη μέρα, όπισθεν, όποιος θέλει κάνει το εμβόλιο, όποιος δεν θέλει δεν το κάνει. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα επικράτησε, κανείς δεν ξέρει ακόμη τι συμβαίνει, με τους ανεμβολίαστους να είναι «κινούμενη βόμβα» και τον κορονοϊό να κερδίζει έδαφος…

Όλα τα παραπάνω δίνουν μια μικρή μόνο γεύση του αλαλούμ που επικρατεί στην κυβέρνηση, με τον αρχηγό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να περιοδεύει ανά την Ελλάδα, δείχνοντας προτίμηση τώρα στα νησιά μας, όπου ρίχνει και καμιά βουτιά…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ