Νίκος Καρούλιας στο “Π”: Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Νίκος Καρούλιας στο “Π”: Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Του
ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΛΙΑ
Παλαίμαχου Διεθνούς Ποδοσφαιριστή και Προπονητή


Δεν χωράει συζήτηση στο ότι τάσσομαι αναφανδόν υπέρ του να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες. Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα δεν έχει ομορφιά, δεν έχει νοστιμιά και όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα που γεννά και μοιράζει. Φυσικά και χαίρομαι που θα δώσουν και πάλι το «παρών» στα στάδια, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα είναι εμβολιασμένοι ή εν πάση περιπτώσει θα έχουν εγκαίρως κάνει τα προβλεπόμενα τεστ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τον αόρατο αυτό πόλεμο, που πλέον και ορατός έχει γίνει και ξεκάθαρος και υπάρχει τρόπος να βγούμε νικητές. Και θεωρώ πως η Πολιτεία πρέπει να δείξει πυγμή, πείθοντας όλο και περισσότερες ομάδες συνανθρώπων μας να εμβολιαστούν και το μέτρο να καταστεί υποχρεωτικό, ιδίως σε όλους όσοι έρχονται σε άμεση επαφή με συνανθρώπους μας, είτε ανήκουν σε ευπαθή τμήματα του πληθυσμού είτε όχι. Να μας γίνει βίωμα, με δύο λόγια, ότι ο ύπουλος αυτός ιός δεν αντιμετωπίζεται με άλλον τρόπο, αν θέλουμε να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα και αποτελεσματικά μαζί του.

Την επιστροφή του κόσμου στους αθλητικούς χώρους την έχουμε όλοι ανάγκη και πιο πολύ τα ίδια τα αθλήματα, διαφορετικά μιλάμε για αποστεωμένες, άχρωμες καταστάσεις. Ωστόσο οφείλουμε να υπακούμε σε κανόνες που αν δεν τηρούνται πρέπει να υπάρχουν σκληρές επιπτώσεις. Αν θέλεις να είσαι αδιάφορος και να μη συμμετέχεις στον κοινό αγώνα μείνε σπίτι σου, απομονώσου, οι γύρω σου, ο συνάνθρωπός σου δεν σου φταίει σε τίποτα. Άρα το πλαίσιο περιφρούρησης των μέτρων πρέπει να είναι συγκεκριμένο και απολύτως οριοθετημένο. Ναι, ζούμε σε δημοκρατία, αλλά η δημοκρατία έχει κανόνες, αλλιώς μετατρέπεται σε δικτατορία των ολίγων.

Συνεπώς, χαρμόσυνο νέο η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, αρκεί να γίνεται αυστηρότατος έλεγχος στην είσοδό τους σε αυτά. Με τις ΠΑΕ να αποκτούν τον πλήρη έλεγχο του τοπίου στις έδρες τους, επιδεικνύοντας σιδερένια θέληση και αποφασιστικότητα. Προς το συμφέρον τους είναι άλλωστε, για το καλό όλων μας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: onsports.gr


Σχολιάστε εδώ