ΔΙΟΜΙΡΑ

ΔΙΟΜΙΡΑ


Συγγραφέας
Σπύρος Γλύκας


23ος αιώνας

Το σπίτι μεταμορφώνεται σε φυλακή.
Η οθόνη γίνεται ο μόνος τρόπος επικοινωνίας.
Ο έφηβος πρωταγωνιστής δραπετεύει.
Η αναζήτηση μιας βιβλικής μορφής, εκείνη της Γραίας, ξεκινά.
Εκείνη του αποκαλύπτει ένα ιδιαίτερο χάρισμά του, που δεν είχε ανακαλύψει και θα σηματοδοτήσει την ζωή του.
Μια κρυφή πόλη που θυμίζει εποχές ελευθερίας και είναι μόνο για λίγους εκλεκτούς θα του αποκαλυφθεί και θα γίνει η αφορμή για να ζήσει την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.

Στην ένατη επαρχία της Γης, τον 23ο αιώνα, ένας έφηβος, ο Τροτ, ψάχνει να βρει τρόπο για να ξεφύγει απ’ τον εγκλεισμό του σε μια Μονάδα Ζωής που θα του παρέχει τα πάντα εκτός από τη δυνατότητα να μετακινείται εκτός των 4 τοιχών του διαμερίσματός του και να έρχεται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να τον βλέπει μέσα από μια οθόνη.

Η αναπάντεχη γνωριμία με τον συμμαθητή του τον Γκραπ θα τον βοηθήσει να δραπετεύσει μέσα από τις σήραγγες εξαερισμού της πόλης, αναζητώντας μια βιβλική μορφή, τη Γριά, η οποία θα ανακαλύψει το χάρισμά του, την ικανότητά του δηλαδή να συγκεντρώνεται απεριόριστο χρόνο σε κάποια δραστηριότητα και θα του αποκαλύψει τη μαγεία της λογοτεχνίας. Θα του εκμυστηρευτεί την ύπαρξη μιας πόλης για την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν. Μιας πόλης της οποίας ο δίδυμος ζοφερός εαυτός της βρίσκεται κάτω απ’ το έδαφος.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Γλύκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τον κέρδισαν όμως οι τέχνες αφού ασχολήθηκε επαγγελματικά με το κόσμημα και ερασιτεχνικά με τη μουσική, τη φωτογραφία και πρόσφατα με τη λογοτεχνία.
Το πρώτο του διήγημα, “Το κεφάλαιο εννέα”, διακρίθηκε στον διαγωνισμό που διοργάνωσε στο διαδίκτυο το περιοδικό “Ως3”.
Το βιβλίο “Η δική μου Εύα” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Πηγή βιογραφικού: ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Κατηγορία:  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, Μυθιστόρημα Φαντασίας
ISBN 9786185505196


Σχολιάστε εδώ