Δήγμα γραφής: Σιγά μην πέσει έξω η οικονομία και πάει περίπατο η προσαρμογή της!

Δήγμα γραφής: Σιγά μην πέσει έξω η οικονομία και πάει περίπατο η προσαρμογή της!

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


♦ Σιγά μην πέσει έξω η οικονομία και πάει περίπατο η προσαρμογή της. Το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυ­ναμικού (ΕΙΕΑΔ) προτείνει για τον κατώτατο μισθό δύο επιλογές: είτε διατήρησή του στα 650 ευρώ με παράλληλα μέτρα αύξησης της αγοραστικής δύναμης είτε αύξησή του κατά 1,53%! Που σημαίνει 9,945 ευρώ τον μήνα. Σιγά, ρε παιδιά… Είστε με τα καλά σας; Θα πάθει σοκ ο υπουργός Οικονομικών Χρή­στος Σταϊκούρας! Θα καταρρεύσει η οικονομία…

♦ Ακούγεται ότι ο 53χρονος ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα. Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Τσούνη είναι ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος είναι από τους σκληρούς κατά της τουρκικής δράσης στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

♦ Έργο της πανδημίας! Ένα στα τρία ά­τομα βίωσε είτε άγχος είτε κατάθλιψη κατά τη διάρκειά της. Κατάθλιψη δήλωσε ότι αισθάνθηκε και το 12% των πολιτών, ποσοστό που είναι διπλάσιο από αυτό που έχει μετρηθεί από μελέτες πριν από την πανδημία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ