ΝΤΕΦΙΛΕ

ΝΤΕΦΙΛΕ


Συγγραφέας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΜΑΡΓΩΝΗΣ


Η Virginia Wolf είχε πει κάποτε: «Μάταια και τιποτένια καθώς δείχνουν τα ρούχα, λένε, πως έχουν πιο σημαντικά αξιώματα από το να μας κρατούν ζεστούς. Αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για τον κόσμο και την εικόνα που έχει ο κόσμος για εμάς».

Τελικά πόσο δίκιο ή άδικο είχε η διάσημη Αγγλίδα μυθιστοριογράφος, με τούτη την δημόσια τοποθέτησή της;

Δύσκολο ερώτημα για να απαντηθεί από έναν κοινό και άσχετο με το θέμα θνητό. Εύκολο όμως να απαντηθεί, από κάποιον ειδήμονα του χώρου, που κουβαλάει ήδη στις φαρδιές και στιβαρές του πλάτες, χρόνια εμπειρίας και ανελλιπούς παρουσίας στο χώρο της μόδας και του διαχρονικού στυλ. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, με αρωγό τις εννέα πιο σημαντικές φωτογραφίες της ζωής του, απογυμνώνεται από αναστολές και ενοχές και σε πρώτο πρόσωπο, αποκαλύπτεται διεξοδικά.

Έτσι, μέσα από τούτη την άνευ ιματίων εξομολόγηση, πατρονάρει, με το χαρτί της συνείδησης, κάθε κρυφή πτυχή του προγενέστερου βίου του, ράβει με την αόρατη κλωστή του μνημονικού ένα  ένα τα κομμάτια της ταλαντούχας και μακρόχρονης καριέρας του και εντέλει εκτίθεται στο ευρύ κοινό, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το καλύτερο ντεφιλέ της ζωής του. Το ντεφιλέ της ψυχής του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Παναγιώτης  Ι. Μαργώνης  γεννήθηκε το 1979 στη Χαλκίδα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Άμφισσας το 1997, όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Εισήχθη στη Γυμναστική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2004. Το επάγγελμα του πατέρα του όμως, ήταν αυτό που τελικά τον κέρδισε, καθώς ο τελευταίος αποτελεί και το μέντορά του για την μετέπειτα επαγγελματική του εξέλιξη. Το 2008 εισάγεται στη Σχολή Πυροσβεστών και το 2010 στη Σχολή Δοκίμων Ανθυποπυραγών. Από το 2012 ασχολείται με τη συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων. Τη μεγάλη του αγάπη συνιστά η ενασχόληση με στίχους και η σύνθεση τραγουδιών. Επίσης, το 2018 παρακολούθησε επιτυχώς το εαρινό εργαστήριο δημιουργικής γραφής, από τα εργαστήρια βιβλίου «Ιανός», με διδάσκουσα τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2019, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδη», το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Η κατάθεση».


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ

Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ISBN: 978-960-606-175-2


Σχολιάστε εδώ