Ποιος ο ρόλος των δύο ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών;

Ποιος ο ρόλος των δύο ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών;

Δύο έλληνες βουλευτές, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, μέλη δύο κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, οι κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Ιλχάν Αχμέτ, πήραν μέρος το Σάββατο 10 Ιουλίου σε μια διαμαρτυρία στην Ξάνθη, την οποία είχε υπό την «αιγίδα» της το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις του, για να διεκδικήσουν, όπως ήταν το σύνθημα, την «αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητάς τους».

Αφορμή ήταν η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της νέας προσφυγής της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», που ζητούσε να εγγραφεί στο σχετικό Μητρώο του Πρωτοδικείου, ώστε να λειτουργεί νόμιμα με το όνομα που φέρει στον τίτλο της («τουρκική»). Το ΕΔΑΔ έχει δικαιώσει την «ΤΕΞ», ζητώντας να έχει δικαίωμα να επανακριθεί το αίτημά της, όπως και έγινε, ενώ το ΕΔΑΔ δεν αποδέχθηκε το σκεπτικό των ελληνικών δικαστηρίων, σύμφωνα με το οποίο ο όρος «τουρκικός» και η ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» συνιστά απειλή εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα.

Βεβαίως, όλα αυτά τα χρόνια η «ΤΕΞ» λειτουργεί διαρκώς και μάλιστα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις προσπάθειες για προώθηση του τουρκισμού στη Θράκη και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό προξενείο και το τουρκικό βαθύ κράτος. Δεν αρκούνται στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ή στη λειτουργία του συλλόγου τους με άλλους τρόπους. Αλλά για τους συγκεκριμένους κύκλους στόχος είναι το ίδιο το ελληνικό κράτος –με τη σφραγίδα του πρωτοδικείου ή ακόμη και του Αρείου Πάγου– να αναγνωρίσει την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Και είναι απολύτως κατανοητό να το διεκδικεί αυτό ο κάθε έμμισθος του τουρκικού προξενείου ή ορισμένοι από τη μειονότητα, οι οποίοι πράγματι είναι ταγμένοι ιδεολογικά και ψυχικά στην προώθηση του τουρκισμού στη Θράκη, και να το ζητούν οι ψευτομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Όμως οι δύο έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές οφείλουν να εξηγήσουν τη στάση τους στα κόμματά τους, τα οποία είναι σε κάθε περίπτωση υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό και στους θεσμούς της Πολιτείας…

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ