Κώστας Ζαχαριάδης στο “Π”: Κι όμως είναι ακόμα εδώ… και πανδημία και κυβέρνηση

Κώστας Ζαχαριάδης στο “Π”: Κι όμως είναι ακόμα εδώ… και πανδημία και κυβέρνηση

Του
ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια
Βορείου Τομέα Αθηνών, Τομεάρχη Εσωτερικών


Κόπωση, αναζωπυρώσεις και μεταλλάξεις συνθέτουν το νέο, δύσκολο τοπίο. «Μην παρεμβαίνεις προληπτικά όσο δεν αυξάνονται οι θάνατοι και δεν πιέζεται το ΕΣΥ» είναι το δόγμα ακολουθεί ξανά η κυβέρνηση, χωρίς να διδάσκεται από όσα πέρασε η Βόρεια Ελλάδα το φθινόπωρο και η Νότια Ελλάδα τον χειμώνα. Η πανδημία χρειάζεται πρόληψη και στρατηγική.

Όταν όμως πιστεύεις ή θέλεις να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν ότι νίκησες, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Και όταν υπάρχει πρόβλημα, τι έχει συνηθίσει να κάνει αυτή η κυβέρνηση; Το πιο εύκολο… Να φορτώνει τις ευθύνες της σε άλλους. Σε ποιους άλλους; Σε όλους τους άλλους, στους νέους, στους «ψεκασμένους» (εξαιρείται η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος), στους χαμηλής μόρφωσης, στους θρησκόληπτους, και κυρίως στους Συριζαίους, σε αυτούς τους απάτριδες και υγειονομικούς σαμποτέρ. Κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και από τις ακριβοπληρωμένες πένες της και αφήνει, με την αδράνεια της, να μεγεθύνονται τα προβλήματα που καλείται η ίδια να λύσει.

Κανείς δεν δείχνει να θυμάται τις πομπώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που κήρυξε στα διεθνή Μέσα, τον Μάιο, το τέλος της «περιπέτειας». Από το «τελευταίο μίλι» την άνοιξη στο «τελευταίο κεφάλαιο» στις ανακοινώσεις της περασμένης Δευτέρας… Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς διάθεση συγγνώμης και πάντα μεταθέτοντας την ευθύνη στους άλλους.

Μιλάει για συναίνεση, αλλά σπέρνει διχασμό…

Ζητάει τώρα τη βοήθεια των δημάρχων και της Εκκλησίας. Τώρα, ύστερα από ενάμιση χρόνο πανδημίας.

Σήμερα, όπως και χθες, χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς πραγματικό διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ζητάει συναίνεση μέσω τρίτων και καταγγέλλει απευθείας αυτούς που συναινούν.

Άλλο ένα σκοτεινό ελληνικό καλοκαίρι με μια ανεύθυνη κυβέρνηση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ