ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΜΑΣΚΙ στο “Π”: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει μετάλλια σε πολλά αγωνίσματα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΜΑΣΚΙ στο “Π”: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει μετάλλια σε πολλά αγωνίσματα

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΜΑΣΚΙ
Προπονητή Στίβου και του Μίλτου Τεντόγλου


Ήταν αρκετές οι δυσκολίες για όλους τους αθλητές, σε όλες τις χώρες, λόγω της πανδημίας, που σημαίνει ότι πριν καλά καλά ξεκινήσουμε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έπρεπε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και δύσκολες συχνά συνθήκες.

Υποτίθεται ότι για μια τέτοια κορυφαία διοργάνωση το ιδανικό είναι να δουλεύεις τέσσερα και πέντε χρόνια ανελλιπώς, όμως εμείς, λόγω και των αναβολών σε τουρνουά, δεν είχαμε μπροστά μας παρά μόνο λίγους μήνες. Εντούτοις, τηρουμένων των αναλογιών, θεωρώ ότι όλοι οι αθλητές μας είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και ναι, πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε μετάλλια σε πολλά αγωνίσματα.

Ο Μίλτος (σ.σ.: Τεντόγλου) είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Παρά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατο, τον χειμώνα, επέστρεψε πιο δυνατός και οι επιδόσεις του τον τελευταίο καιρό μιλούν από μόνες τους. Σίγουρα θέλει και τύχη, ωστόσο στόχος μας είναι το μετάλλιο και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, με καλές, θεωρώ, πιθανότητες.

Ασφαλώς και θα είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή με τις άδειες εξέδρες, θέαμα που πρώτη φορά θα λάβει χώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι υπόθεση του κάθε αθλητή το πώς θα το διαχειριστεί. Για άλλους μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά, υπό την έννοια ότι θα αγωνιστούν δίχως την πίεση του κόσμου, αλλά γενικότερα δεν είναι ωραία εικόνα. Όμως γνωρίζουμε πως τα μέτρα προστασίας στο Τόκιο θα είναι αυστηρά και με πολλούς περιορισμούς και οφείλουμε να εγκλιματιστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Πιστεύω στο ταλέντο και τη φλόγα για διάκριση όλων των παιδιών μας και περιμένω, ανυπομονώ για θετικά αποτελέσματα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Eurokinissi

 


Σχολιάστε εδώ