Κυριάκος Βελόπουλος στο “Π”: Μια κυβέρνηση διχασμού

Κυριάκος Βελόπουλος στο “Π”: Μια κυβέρνηση διχασμού

Του
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προέδρου της Ελληνικής Λύσης


Βασικό κριτήριο επιτυχίας μιας κυβέρνησης είναι ο βαθμός διασφάλισης εθνικής ενότητας, που άλλωστε αποδεικνύει και τον βαθμό δημοκρατικής διακυβέρνησης που εφαρμόζει.

Ειδικά για το ελληνικό έθνος η εθνική ενότητα δεν είναι επιλογή πολιτικής, αλλά υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ιστορία του έθνους μας άλλωστε είναι αμείλικτη. Ενωμένοι μεγαλουργήσαμε, διχασμένοι ζήσαμε τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες. Είναι ένας διαχρονικός κανόνας χωρίς εξαίρεση. Ο διχασμός, με όποια μορφή και αφορμή και αν εμφανίστηκε, έφερε μόνο δεινά στην πατρίδα μας.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση, αντί να ενώνει, διχάζει τους Έλληνες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μέτρα που λαμβάνει για την καταπολέμηση της πανδημίας. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την πλήρη αποτυχία διαχείρισης του κορονοϊού, που οδήγησε σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και υγειονομικό εφιάλτη, παίζει το χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού για να μεταθέσει τα εγκληματικά της λάθη στους πολίτες.

Με αποκορύφωμα τη νέα διαχωριστική γραμμή που θέτει, διχάζοντας τους Έλληνες σε εμβολιασμένους και μη!

Η ενέργεια αυτή υποκρύπτει σαφή δόλο και συνιστά πολιτική εξαπάτηση και όχι αναγκαιότητα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν οι αρμόδιοι υπουργοί με τις απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις τους, που παραπέμπουν σε επιχείρηση κατατρομοκράτησης των πολιτών. Η δημιουργία πανικού άλλωστε είναι απαραίτητη για να περάσουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό, όπου ο έλληνας πολίτης θα στρέφεται εναντίον του συμπολίτη του, προκειμένου να μην αντιστέκεται στα κυβερνητικά εγκλήματα.

Και μιλάω ευθέως για εγκλήματα, διότι το περιβόητο ακαταδίωκτο που θέσπισε η κυβέρνηση για την επιτροπή λοιμωξιολόγων, τα μέλη της οποίας μάλιστα δεν μπορούν καν να εξεταστούν από την ελληνική δικαιοσύνη έστω και ως μάρτυρες, συνιστά ομολογία ενοχής.

Βλέπετε μάλιστα ότι χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο, όπου υπάρχει διαχείριση όχι μόνο της δημόσιας υγείας αλλά και του δημοσίου χρήματος. Θα υπενθυμίσω το ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες και τώρα σε όσους πρόκειται να διορίσουν για να διαχειριστούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων!

Εγκλήματα λοιπόν όχι μόνο οικονομικής αλλά και συνταγματικής τάξεως. Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο να μετατρέπουμε τους επιχειρηματίες σε πορτιέρηδες, ελεγκτές πιστοποιητικών υγείας και φορείς καταστολής, όταν η αγορά και ειδικά η εστίαση έχει περάσει προ πολλού το χείλος της καταστροφής. Είναι η απόληξη ενός φαύλου κύκλου πολιτικών αποφάσεων μιας ανίκανης κυβέρνησης, για τις οποίες όμως είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα, προτείνοντας λύσεις εφαρμόσιμες, δημοκρατικές, σύννομες με το Σύνταγμα και επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Η κυβέρνηση όμως προτίμησε να περιχαρακωθεί στην ψευδεπίγραφη επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, το οποίο στην πραγματικότητα συγκρατήθηκε όχι λόγω κάποιας ευφυούς κυβερνητικής αντιμετώπισης –αλίμονο αν θεωρούμε την οριζόντια απαγόρευση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας αλλά και τα καθολικά κλεισίματα ως ευφυΐα–, αλλά λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας.

Όταν μιλούσα για την αναγκαιότητα διενέργειας μαζικών, αξιόπιστων τεστ στο σύνολο του πληθυσμού με συνταγογράφηση, από τον Απρίλιο του 2020, με απαξίωναν. Έπειτα με αντέγραψαν, αρκετούς μήνες μετά, αλλά με λάθος τρόπο και εμφανή δόλο. Μιλάω φυσικά για τη σκανδαλώδη υπόθεση με τα self tests.

Όταν η πανδημία ήταν υπό έλεγχο, απηύθυνα επίσημα έκκληση στην κυβέρνηση για αύξηση των κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, με αντίστοιχη πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Αλλά και για την ύψιστη αναγκαιότητα ενεργοποίησης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση τότε έκανε λόγο για πεταμένα λεφτά! Δεν είχε όμως πρόβλημα να πετάει λεφτά στις διάφορες λίστες, για να εξασφαλίζει ασυλία στα ΜΜΕ και στις σκανδαλώδεις προμήθειες.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι όταν ήρθε το δεύτερο κύμα χάσαμε χιλιάδες ζωές Ελλήνων, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν η κυβέρνηση είχε κάνει ουσιαστική προετοιμασία και όχι επικοινωνιακή διαχείριση.

Από τον Οκτώβριο του 2020 μίλησα για το φάρμακο, που εκτός από ανθρώπινες ζωές θα βοηθούσε στην εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και παράλληλα θα απέτρεπε την επιβολή του καθολικού κλεισίματος, που ρήμαξε την οικονομία.

Η κυβέρνηση όμως, αντί να επενδύσει στα φάρμακα, που είναι η πραγματική λύση απέναντι σε κάποια ασθένεια, αποφάσισε να συμπεριφερθεί ως ντίλερ εμβολίων.

Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά της είναι επιλήψιμη, διότι η περίεργη εμμονή της, που φτάνει στο σημείο να διχάσει τους Έλληνες βάσει του εμβολίου, εξοργίζει ακόμα και τον πλέον καλοπροαίρετο.

Να είναι σίγουροι ότι η Ελληνική Λύση όχι μόνο θα σταθεί ανάχωμα στον διχασμό που επιχειρούν, αλλά θα φροντίσει να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της πατρίδας μας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ