Το 56,7% του ΚΙΝΑΛ θέλει Φώφη αρχηγό – Μπορεί να κάνει πράξη τη «νέα Αλλαγή»

Το 56,7% του ΚΙΝΑΛ θέλει Φώφη αρχηγό – Μπορεί να κάνει πράξη τη «νέα Αλλαγή»

Στο 20% ο Λοβέρδος, στο 12% ο Ανδρουλάκης

Με τον αέρα που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις η Φ. Γεννηματά ξεκίνησε άτυπα (η επίσημη αναγγελία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτεμβρίου) τη μάχη για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάλπες θα στηθούν νωρίτερα από το τέλος του χρόνου, πιθανότατα μέσα στον Νοέμβριο.

Με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, η κ. Γεννηματά υπερέχει σε σημαντικό βαθμό έναντι των άλλων διεκδικητών, όπως ο Ανδρ. Λοβέρδος και ο Ν. Ανδρουλάκης (δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα την υποψηφιότητά του). Και αυτό τόσο στο σύνολο των πολιτών όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής, δείγμα θετικής αποδοχής για την ως τώρα θητεία της στον προεδρικό θώκο.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, στο σύνολο των πολιτών το 29% θεωρεί την κ. Γεννηματά καταλληλότερη για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο Ανδρ. Λοβέρδος βρίσκεται 9 μονάδες πίσω, στο 20%, και ακόμη πιο χαμηλά, με 12%, ο Ν. Ανδρουλάκης. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της Φ. Γεννηματά μεταξύ των ψηφοφόρων του Κινήματος, αφού καταλληλότερη για την αρχηγία τη θεωρεί το 56,7%, ο Ανδρ. Λοβέρδος βρίσκεται πίσω 30 και πλέον μονάδες, στο 24,3%, ενώ το 15,9% θεωρεί καταλληλότερο τον Ν. Ανδρουλάκη.

Στο στενό επιτελείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής επικρατεί αισιοδοξία, όχι όμως και εφησυχασμός. Παράλληλα, με τις κινήσεις στο εσωκομματικό πεδίο, η κ. Γεννηματά εντείνει τις δραστηριότητες στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Στα μέσα της εβδομάδας, σε ανοιχτή συ­γκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Κίνημα μπορεί να κάνει πράξη τη «νέα Αλλαγή» που έχει ανάγκη ο τόπος.

Την ίδια στιγμή έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής της έναντι της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη. Με αφορμή, δε, τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές περιέγραψε με μελανά χρώματα τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης χτίζει μια Ελλάδα για τους λίγους και αδιαφορεί για τους πολλούς» και τόνισε ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται «αφορά μόνο τους μεγάλους».

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για τον αυταρχισμό που κυριαρχεί στα πανεπιστήμια, τη βαριά εγκληματικότητα που βρίσκεται σε έξαρση και το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει στις γειτονιές.

Επίσης μίλησε για την «αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια που κυριαρχούν παντού» και για την παθητικότητα που διακρίνει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Με απόφαση της κ. Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής ήταν το πρώτο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναλάβουν από κοινού δράση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ