Πάνω από 1.000.000 οφειλέτες μπαίνουν στις 120 δόσεις! – Δικαιώνεται ο ειδικός γραμματέας Φώτης Κουρμούσης

Πάνω από 1.000.000 οφειλέτες μπαίνουν στις 120 δόσεις! – Δικαιώνεται ο ειδικός γραμματέας Φώτης Κουρμούσης

-30.000 έχουν ζητήσει την ένταξή τους στη ρύθμιση που προβλέπει ο πτωχευτικός νόμος
-150 άτομα έχουν κάνει αίτηση για πτώχευση

Με τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης προχωρεί στη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων στις τράπεζες σε δόσεις, που φτάνουν μέχρι και τις 240, μετά από αίτησή τους για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Από την 1η Ιουνίου έχει αρχίσει να λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα για την ένταξη στη… σωτηρία, στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Και μέχρι στιγμής πάνω από 30.000 δανειολήπτες έχουν καταθέσει την αίτηση που προβλέπει ο πτωχευτικός νόμος, ενώ ήδη 20 εταιρείες έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση των σχετικών όρων. Η προθεσμία για ένταξη στην πλατφόρμα λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 1.000.000 οφειλέτες έχουν καταθέσει αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους σε 120 δόσεις.
Υπάρχει, όμως, και το «Τετέλεσται»… 150 άτομα έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στην πτωχευτική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι γύρω στους 20.000 οφειλέτες με τραπεζικά χρέη πάνω από ένα δισ. ευρώ εντάχθηκαν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Η επόμενη μέρα…
Στο μεταξύ, τα γνωστά «κοράκια» είναι έτοιμα να αράξουν στην Ελλάδα για να κατασπαράξουν την πρώτη κατοικία ό­σων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στη ρύθμιση που θα προτείνει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Εταιρείες Real Estate είναι προ των πυλών, έτοιμες να αρπάξουν για ψίχουλα σπίτια, καταστήματα, ακόμα και εργοστάσια. Σε πρώτη φάση, αφού τα αγοράσουν, κάποια από αυτά θα τα νοικιάσουν στον μέχρι τώρα ιδιοκτήτη τους για 12 χρόνια και αν αυτός δεν είναι συνεπής η έξωση θα είναι το επόμενο βήμα και θα προκύψουν οικογενειακές τραγωδίες.

Ήδη η doValue Greece, μέλος κατά 80% του ιταλικού ομίλου doValue και κατά 20% του ομίλου της Eurobank, διαχειρίζεται στη χώρα μας δάνεια ύψους 27 δισ. ευρώ.

Στα 234 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος!
Στην Ελλάδα το συνολικό ιδιωτικό χρέος το 2019, πριν από την πανδημία, ήταν 234 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το χρέος προήλθε από τη δεκαετή οικονομική κρίση και περιλαμβάνει 91,7 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια, 105,6 δισ. ευρώ οφειλές στην Εφορία και 36,3 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

256 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο ιδιωτικό χρέος!
Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών, το ιδιωτικό χρέος σε παγκόσμιο επίπεδο στα τέλη του 2019 ήταν 256 τρισ. δολάρια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήτοι εντός του 2020, αυξήθηκε κατά 24 τρισ. δολάρια.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ