Χαμός με τα πάρκινγκ του ΣΕΦ στο Μικρολίμανο

Χαμός με τα πάρκινγκ του ΣΕΦ στο Μικρολίμανο

Φωτιές άναψε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα πάρκινγκ του ΣΕΦ που βρίσκονται δίπλα από τον ΝΑΣ και θα εξυπηρετούν τον κόσμο που θα πηγαίνει στο αναβαθμισμένο Μικρολίμανο.

Οι χώροι αυτοί μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν περίπου αδιάφοροι και για αυτό ήταν ελεύθεροι. Όποιος ήθελε άφηνε το όχημά του και δεν πλήρωνε τίποτα, εκτός από κάποιο φιλοδώρημα, αν ήθελε, σε κάποιον που υποτίθεται κανόνιζε τις θέσεις και διευκόλυνε τους οδηγούς.
Αυτό συνέβαινε επειδή υπήρχε δρόμος που πέρναγε δίπλα από τα μαγαζιά, όπου μπορούσαν να παρκάρουν κάποια οχήματα. Επιπλέον, υπήρχαν δύο οικόπεδα που χρησιμοποιούνταν ως χώροι στάθμευσης, ενώ υπήρχε και το πάρκινγκ στον Ναυτικό Όμιλο.

Τώρα το πάρκινγκ αυτό, όπως αποκαλύφθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, θα μειωθεί γιατί το μισό, μαζί με έναν παρακείμενο χώρο που ανήκει στον Άγιο Κοσμά, θα γίνει πάρκο, ενώ ο δρόμος θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, οπότε δεν θα έχει χώρο για παρκάρισμα, και φυσικά το βάρος πέφτει στους χώρους του ΣΕΦ, που ξαφνικά έγιναν… πολύφερνες νύφες για τους επιχειρηματίες.

Έτσι, ο διαγωνισμός που έκανε η διοίκηση του ΣΕΦ προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και γύρω στις 11 εταιρείες πήραν μέρος. Μετά το αποτέλεσμα όμως βούηξε ο Πειραιάς για αποκλεισμούς χωρίς λόγο, για υπερβολικές απαιτήσεις δικαιολογητικών, που θα μπορούσαν να τα συγκεντρώσουν μόνο συγκεκριμένες εταιρείες σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα που δινόταν ως προθεσμία κ.λπ. Μάλιστα υπήρξαν ενστάσεις καθώς και έντονες διαμαρτυρίες σε κάθε επίπεδο, ενώ προετοιμάζονται και άλλες δικαστικές ενέργειες. Έχουμε, δηλαδή, αλυσιδωτές αντιδράσεις, που οφείλονται στη σημασία που απέκτησαν ξαφνικά οι χώροι αυτοί αλλά και σε λάθη που έγιναν κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα, στο οποίο πυροσβεστικό ρόλο καλείται να διαδραματίσει η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκιρη, η οποία, ως παλαιά πρωταθλήτρια, έχει αποδείξει ότι έχει τις δεξιότητες και τη δυναμική να βρει τη χρυσή τομή και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ