Φωτιές άναψε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Φωτιές άναψε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Στη… δίνη του κυκλώνα έχει μπει εκ νέου ο γαλάζιος πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος διότι η παράταξη της ΔΑΚΕ και ο ίδιος συναίνεσαν στην πραγματοποίηση στάσης εργασίας την ημέρα των εξετάσεων για τα Πρότυπα Σχολεία. Και ναι μεν η στάση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς μετά από προσφυγή της Ν. Κεραμέως κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια, ωστόσο σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία επικρατεί κλίμα οργής κατά του κ. Τσούχλου.

Παρασκηνιακά αλλά ακόμη και δημόσια ζήτησαν από τον Κυρ. Μητσοτάκη να κινήσει τις διαδικασίες για τη διαγραφή του από το κόμμα. Ο τελευταίος πά­ντως δεν δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ακραίες αποφάσεις. Το μέτωπο στην Παιδεία αρχίζει να παίρνει φωτιά, από τον Σεπτέμβριο θα… φλέγεται και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο, και δη εσωκομματικό.

Και τι δεν άκουσε…

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να οργανώσει ένα (ακόμη) επικοινωνιακό χάπενινγκ για να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα για το σχολείο, που εκπόνησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε σχεδιάσει. Μερικές δεκάδες που συγκε­ντρώθηκαν έξω από το σχολικό συ­γκρότημα του Αγίου Δημητρίου δεν ήταν για να τον… αποθεώσουν, αλλά για να διαμαρτυρηθούν και να τον αποδοκιμάσουν. Μάλιστα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και άσεμνες χειρονομίες. Μόνο η ισχυρή παρουσία των ανδρών της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα. Η περίοδος που ο κ. Μητσοτάκης κινούνταν με άνεση και… ασφάλεια σε δημόσιο χώρο έχει –μάλλον– περάσει ανεπιστρεπτί.

Μυρίζει μπαρούτι…

Δυσφορία, αν όχι οργή, επικρατεί στις τάξεις των Προεδρικών του ΣΥΡΙΖΑ με την τακτική που ακολουθούν μια σειρά από στελέχη, όπως οι Ν. Φίλης, Ν. Βούτσης, Π. Σκουρλέτης, Δ. Βίτσας κ.ά. Η κατηγορία που τους αποδίδουν είναι ότι επιδιώκουν να θέσουν τον Αλ. Τσίπρα «υπό ομηρία» ή να τον μετατρέψουν ουσιαστικά σε… πρόεδρο περιορισμένης ευθύνης. Οι πιο… ακραίοι των Προεδρικών υποστηρίζουν ότι απώτερος στόχος τους είναι να διαμορφώσουν τις συνθήκες για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές προκειμένου αμέσως μετά να θέσουν θέμα ηγεσίας! «Αν δεν ήταν ο Τσίπρας δεν θα έβλεπαν ποτέ εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμη στο 3%», υπογραμμίζουν. Η υπόθεση μυρίζει μπαρούτι…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ