AEGEAN 600: Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του αγώνα

AEGEAN 600: Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του αγώνα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα 600 ν.μ. «AEGEAN 600» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής.

Στην πανέμορφη «Olympic Marine», του Λαυρίου, ήδη βρίσκονται τα περισσότερα από τα ξένα σκάφη που θα πάρουν μέρος στην απαιτητική ιστιοδρομία, στο Αιγαίο. Μάλιστα, κάποια από αυτά βγήκαν και για προπονήσεις, και τα πληρώματά τους ήρθαν για πρώτη φορά αντιμέτωπα με τις ιδιαιτερότητες του αιγαιοπελαγίτικου στίβου.

Η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσε εμπόδιο σε πολλούς ιστιοπλόους, και στη γραμμή εκκίνησης, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, στις 4 Ιουλίου, αναμένεται να βρεθούν 40 ιστιοφόρα από 16 χώρες. Την εκκίνηση θα δώσει, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσε χθες για τους αγωνιζόμενους σεμινάριο ασφαλείας . Το σεμινάριο περιελάμβανε οδηγίες για πρώτες βοήθειες, ασφάλεια, επικοινωνία και διάσωση στη θάλασσα. Το παρακολούθησαν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των σκαφών, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία των διοργανωτών. Μετά το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε διανομή ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής καθώς και ελληνικών φυσικών καλλυντικών προκειμένου οι αθλητές να προστατευτούν από τον ήλιο του Αιγαίου. Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους, και οι διοργανωτές δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη. Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν αναλυτικές καιρικές προβλέψεις εστιασμένες στα δύσκολα περάσματα του Αιγαίου ώστε να προγραμματίσουν έγκαιρα την τακτική τους και να χαρούν τον αγώνα.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος και σκάφη με περισσότερους από 15 ιστιοπλόους αλλά και οκτώ που θα πλεύσουν στο Αιγαίο με πλήρωμα δύο άτομα. Πρόκειται για την κατηγορία double handed. Οι δυσκολίες σε αυτή την κατηγορία είναι μεγάλες καθώς πρόκειται για μία πολυήμερη διαδρομή και οι ανθρώπινες δυνατότητες φτάνουν στα όριά τους.

Ο Πανελλήνιος Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ανοικτής Θαλάσσης, με την υποστήριξη, της Helmepa, συνεχίζει τη δράση του «Να σώσουμε τις θάλασσές μας». Έτσι το «AEGEAN 600» θα είναι μία διοργάνωση με το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα. Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το skippers meeting, και, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η Τελετή Έναρξης.

Στο εξωτερικό διεξάγονται πέντε αγώνες 600 ναυτικών μιλίων και το «AEGEAN 600» φιλοδοξεί να γίνει ο 6ος στον κόσμο. Η καθιέρωση μιας τέτοιας διοργάνωσης θα βάλει τη χώρα μας στους αγωνιστικούς ιστιοπλοϊκούς προορισμούς και θα ενισχύσει τον τουρισμό και κατ΄επέκταση την οικονομία.

Χορηγοί του AEGEAN 600 είναι o Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Olympic Marine και η D. KORONAKIS S.A. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η HELMEPA, η SEABORNE Shipbrokers, η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, η X-Yachting, η μπύρα Νήσος και ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ. Προμηθευτές του αγώνα είναι η KosmoRide, ο Γρηγόρης Μικρογεύματα και ο KORRES παρέχοντας προϊόντα στους αγωνιζόμενους καθώς και υπηρεσίες απαραίτητες για την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Υποστηρικτής Υγείας είναι το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡΤ, η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η αθλητική εφημερίδα SPORtime, τα περιοδικά ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ και BOATS & YACHTING Guide καθώς και το HELLENIC DAILY NEWS NY.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ