Ο Πούτιν “υποχρεώνει” Google, Facebook και Twitter να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία

Ο Πούτιν “υποχρεώνει” Google, Facebook και Twitter να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που υποχρεώνει μεγάλες ξένες εταιρείες πληροφορικής που συνεργάζονται με ρωσικό κοινό να ανοίξουν πλήρως στελεχωμένα γραφεία των αντιπροσωπειών τους στη Ρωσία. Ο νόμος δημοσιεύθηκε την 1η Ιουλίου στην επίσημη πύλη νομικών πληροφοριών.

Στο εξής οι ξένες εταιρείες πληροφορικής με καθημερινό κοινό στη Ρωσία τουλάχιστον μισού εκατομμυρίου ανθρώπων θα πρέπει να ανοίξουν  γραφεία αντιπροσωπείας (υποκαταστήματα) στη Ρωσία, τα οποία θα είναι σε θέση να φέρουν την ευθύνη για παραβιάσεις  της ρωσικής νομοθεσίας και ταυτόχρονα να αλληλεπιδρούν με κυβερνητικές υπηρεσίες. Επίσης, οι εταιρείες θα πρέπει να περιορίσουν τη διανομή στη Ρωσία περιεχομένου που παραβιάζει τη ρωσική νομοθεσία.

Όλοι οι αλλοδαποί κάτοχοι ιστότοπων, συστημάτων πληροφοριών και προγραμμάτων που εμπίπτουν σε ένα από τα τέσσερα κριτήρια θα πρέπει να ανοίξουν το δικό τους υποκατάστημα, τμήμα ή νομική οντότητα στη Ρωσία και να διανέμουν πληροφορίες στα ρωσικά ή στις γλώσσες των λαών της Ρωσίας, στοχευμένες διαφημίσεις στους Ρώσους, να επεξεργάζονται πληροφορίες σχετικά με χρήστες από τη Ρωσία ή αν λαμβάνουν χρήματα από Ρώσους πολίτες και νομικά πρόσωπα.

Πηγή: ΕΡΤ
Φωτο αρχείου


Σχολιάστε εδώ