ΟΧΙ άλλοι Σημιτικοί στην κυβέρνηση, λένε οι βουλευτές

ΟΧΙ άλλοι Σημιτικοί στην κυβέρνηση, λένε οι βουλευτές

Αναβρασμός στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Ανήσυχη… ηρεμία επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι πολιτικές που προωθεί αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση τη φέρνουν αντιμέτωπη με μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για το πολιτικό κόστος που μπορεί να σωρεύσουν στην παράταξη οι αλλαγές στα εργασιακά, που εγκρίθηκαν από τη Βουλή, αλλά και αυτές στην επικουρική ασφάλιση, που έπονται. Κόστος που ενδέχεται να αποτυπωθεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα αρκετοί βουλευτές εκτιμούν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης στα συ­γκεκριμένα ζητήματα είναι βιαστικές και εν πολλοίς άγαρμπες. Με συνέπεια και πολιτικές συμμαχίες να μην μπορεί να εξασφαλίσει (στα εργασιακά ήταν απέναντι μέχρι και ο Κυρ. Βελόπουλος) και να στρώνει το χαλί στα κόμματα της α­ντιπολίτευσης, που μιλάνε για αυταρχικές και αντιλαϊκές πρακτικές. Αιχμές διατυπώνονται από γαλάζιους βουλευτές τόσο για το αψύ (ορισμένες φορές αλαζονικό) ύφος του αρμόδιου υπουργού Κ. Χατζηδάκη αλλά και για την επικοινωνιακή διαχείριση του εργασιακού. «Επικράτησε η προπαγάνδα της αντιπολίτευσης για τις σκληρές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και πέρασαν σε δεύτερη μοίρα οι ευεργετικές για τους εργαζομένους διατάξεις», σημειώνουν. Στην προκειμένη περίπτωση τα βέλη έχουν ως στόχο το Μέγαρο Μαξίμου και το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή, μικρές αναταράξεις προκαλούν στα ενδότερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι φήμες για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ιδίως δε αυτές που αναφέρουν ότι θέσεις στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου πρόκειται να καταλάβουν πρόσωπα εκτός Νέας Δημοκρατίας. Οι φήμες αυτές έχουν αυξήσει κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα την κίνηση στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ι. Μπούγα.

Βουλευτές περνούν την πόρτα του γραφείου για να διαμαρτυρηθούν, άλλοι με ήπιο τρόπο και άλλοι με πιο έντονο, για το ενδεχόμενο για μια ακόμη φορά θα προτιμηθούν πρόσωπα που δεν έχουν καμιά σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν μπορεί εμείς οι μέσα να τραβάμε κουπί και να έρχονται οι απ’ έξω να παίρνουν τις θέσεις και τα αξιώματα», τονίζουν. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», προσθέτουν. Δεδομένου ότι οι φήμες μιλάνε μεταξύ άλλων για στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Φλωρίδης κ.ά., η χαρακτηριστική αποστροφή των γαλάζιων βουλευτών είναι «όχι άλλοι Σημιτικοί στην κυβέρνηση». Έχουν ζητήσει δε από τον κ. Μπούγα να μεταφέρει τα σχετικά μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την επισήμανση ότι στον ανασχηματισμό πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στις συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου. Το πόσο σοβαρά παίρνει ο κ. Μητσοτάκης τα μηνύματα των βουλευτών θα φανεί στον ανασχηματισμό, που δεν πρέπει να αναμένεται πολύ σύντομα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ