Στη φωλιά του ιππόκαμπου

Στη φωλιά του ιππόκαμπου

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το αστυνομικό μυθιστόρημα
της Ευτυχίας Γιαννάκη

Στη φωλιά του ιππόκαμπου 

Το δεύτερο μέρος της «Τριλογίας του βυθού» της Ευτυχίας Γιαννάκη διαδραματίζεται μεταξύ Ύδρας και Αθήνας και θα εμπλέξει τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο και την ομάδα του σε μια υπόθεση που τους φέρνει αντιμέτωπους με φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, κυκλώματα τέχνης, τα όρια της δημιουργίας και τα κλειστά στόματα της μικρής κοινωνίας.

Η οξύτατη κοινωνική ματιά, ο υπαινικτικός σαρκασμός, η καλογραμμένη ιστορία σε συνδυασμό με την αστυνομική δράση ―βασικά συστατικά της γραφής της Γιαννάκη― δημιουργούν τις συνθήκες για ένα ώριμο έργο που καθρεφτίζει μοναδικά την εποχή μας.
Συγγραφέας
Ευτυχία Γιαννάκη


Αθήνα. Ύδρα. Ιούνιος 2020.

Μια μαχόμενη δημοσιογράφος εντοπίζεται νεκρή στην πισίνα ενός ρετιρέ στο Κολωνάκι, στο διαμέρισμα του πρώην συζύγου της, διακεκριμένου ζωγράφου, που παραμένει εξαφανισμένος. Στο στήθος της έχει ένα τατουάζ με έναν τεράστιο ιππόκαμπο. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και η κοινή γνώμη αναστατώνονται. Τα πιθανά σενάρια της δολοφονίας να μένουν ανοιχτά μέχρι το τέλος.

Αυτή θα ήταν μια καλή υπόθεση για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, αν δεν είχα λάβει ένα μέιλ από το θύμα την παραμονή της δολοφονίας του και αν δεν γνώριζα ότι οι ιππόκαμποι κολυμπούν κόντρα στο ρεύμα μέχρι να σπάσει η καρδιά τους.
Ε.Γ.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: The Brood

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

♦ Διαθέσιμο και σε ebook


ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ

«…Η Νόσος του μικρού θεού διαθέτει εξαιρετική πλοκή, δουλεμένους χαρακτήρες, χιούμορ και γλώσσα που ακουμπά στο σήμερα χωρίς να υποχωρεί μπροστά του». 
―Αλέξανδρος Στεργιόπουλος, Το περιοδικό

«…Οι τελευταίες σελίδες της Νόσου είναι από τα ωραιότερα, ανατρεπτικότερα, πιο αξέχαστα αυτόνομα κείμενα που διάβασα τελευταία σε σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα».
―Don’t Ever Read Me 

«…Ένα απολαυστικό νουάρ μυθιστόρημα [Η νόσος του μικρού θεού] από την Ελληνίδα συγγραφέα που έγινε μέσα σε λίγα χρόνια φαινόμενο».
―Μάνος Λειβαδάρος, ELLE Greece

«…Η Νόσος του μικρού θεού, εκτός από πλούσια αστυνομική δράση και μυστήριο, περιέχει αποσπάσματα υπαρξιακής ενδοσκόπησης όλων των ηρώων, ακόμα και των πιο ταπεινών. […]Η γλώσσα της αφήγησης είναι εντυπωσιακά δουλεμένη, μαρτυρά μαστοριά και πάθος με τις λέξεις».
―Χίλντα Παπαδημητρίου, Book Press


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, το μυθιστόρημα Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων «Η Τριλογία της Αθήνας»: Στο πίσω κάθισμα (2016), Αλκυονίδες μέρες (2017), Πόλη στο φως (2018), το πρώτο μέρος της «Τριλογίας του βυθού»: Η νόσος του μικρού θεού (2020) και η σειρά παιδικού μυστηρίου Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια.

Περισσότερα για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.giannaki.com

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


EKΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Κατηγορία: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία/Μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-572-423-8


Σχολιάστε εδώ