Έκοψαν τον Δένδια λόγω της σκληρής θέσης για Τουρκία;

Έκοψαν τον Δένδια λόγω της σκληρής θέσης για Τουρκία;

Το ερώτημα που προέκυψε την προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες είναι το εξής: Για ποιον λόγο κουβαλήθηκαν στο ΝΑΤΟ οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού είχε αποφασισθεί η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη να γίνει κατ’ ιδίαν, παρουσία των στενών συνεργατών τους Ιμπραήμ Καλίν και Ελένης Σουρανή.

Με τον τρόπο που αποκλείσθηκαν από τις συνομιλίες οι υπουργοί εκατέρωθεν δημιουργούνται θέματα και είδαμε διάφορες διαρροές για τη δυσαρέσκεια του Νίκου Δένδια, που δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με την Ελένη Σουρανή, η οποία μάλιστα είναι υφιστάμενή του υπηρεσιακά.

Κάποιοι προσπάθησαν να δώσουν και ιδεολογικό πρόσημο σε αυτήν την υπόθεση, θεωρώντας ότι ο κ. Δένδιας αποκλείσθηκε γιατί έχει «σκληρές» θέσεις για τα ελληνοτουρκικά, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει προσχωρήσει στη «ρεαλιστική» γραμμή. Σύντομα θα αποδειχθεί αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν και το θέμα δεν είναι τι γραμμή επιλέγεις εσύ, αλλά ποια γραμμή σε υποχρεώνει ο Σουλτάνος να υιοθετήσεις…

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ