Το κορίτσι του Μπρούκλιν

Το κορίτσι του Μπρούκλιν

Συγγραφέας
Guillaume Musso (Γκιγιόμ Μισό)
Μετάφραση 
Γιώργος Ξενάριος 


Θυμάμαι πολύ καλά τη στιγμή. Αγναντεύαμε τη θάλασσα και τον πυρωμένο ορίζοντα. Και τότε η Άννα με ρώτησε: «Αν είχα κάνει κάτι κακό, θα μ’ αγαπούσες ακόμη;»
Εσείς τι θα απαντούσατε στη θέση μου; Η Άννα ήταν η γυναίκα της ζωής μου, σε τρεις βδομάδες θα παντρευόμασταν. Φυσικά θα συνέχιζα να την αγαπάω, ό,τι κι αν είχε κάνει. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα… Τότε όμως ψαχούλεψε την τσάντα της με χέρια που έτρεμαν, έβγαλε μια φωτογραφία και μου την έδωσε.
«Εγώ το έκανα αυτό.»
Άναυδος, ανακάλυψα το μυστικό που έκρυβε και κατάλαβα ότι η ζωή μας είχε αλλάξει για πάντα. Σοκαρισμένος, σηκώθηκα κι έφυγα χωρίς να πω λέξη.
Όταν γύρισα, ήταν πια αργά, η Άννα είχε φύγει. Κι από τότε ψάχνω να τη βρω.

Απόσπασμα Βιβλίου

Αντίμπ, Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Σε τρεις βδομάδες θα παντρευόμασταν, και περιμέναμε με ανυπομονησία εκείνο το Σαββατοκύριακο για να μείνουμε μόνοι μας κάτω από τον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο της Κυανής Ακτής.
Η βραδιά είχε ξεκινήσει όμορφα μ’ έναν περίπατο στα τείχη της παλιάς πόλης, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στην αυλή του εστιατορίου Michelangelo και μια μακαρονάδα με θαλασσινά κάτω από τις πέτρινες καμάρες του. Είχαμε κουβεντιάσει λίγο για τη δουλειά σου, για τη δική μου, και για την τελετή, που θα γινόταν σε πολύ στενό κύκλο, με δυο φίλους για μάρτυρες και τον γιο μου, τον Τεό, να δίνει τον γιορταστικό τόνο.
Στον δρόμο της επιστροφής οδηγούσα αργά στην παραλιακή το νοικιασμένο μας κάμπριο, για να απολαμβάνεις καλύτερα τη θέα προς τα βράχια του ακρωτηριού. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη τη στιγμή, το ολοφώτεινο, σμαραγδένιο σου βλέμμα, το μποέμ σινιόν σου, την κοντή σου φούστα, το δερμάτινο μπουφανάκι σου, το κίτρινο μακό που φορούσες από μέσα, που ’χε γραμμένο πάνω του το σύνθημα «Power to the people». Καθώς άλλαζα ταχύτητες στις στροφές, κοίταζα τα μαυρισμένα σου πόδια και χαμογελούσαμε ο ένας στον άλλον, ενώ εσύ σιγοτραγουδούσες ένα παλιό τραγούδι της Αρίθα Φράνκλιν. Ο καιρός ζεστός και το αεράκι μια ανάσα δροσιάς. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη τη στιγμή:  τα μάτια σου που άστραφταν, το γαλήνιο, ευτυχισμένο πρόσωπό σου, τα ατίθασα τσουλούφια σου που ανέμιζαν στον αέρα, τα λεπτά σου δάχτυλα που τα χτυπούσες στο ταμπλό του αυτοκινήτου για να κρατάς τον ρυθμό.
Είχαμε νοικιάσει ένα σπίτι στο Ψαροχώρι, ένα κομψό συγκρότημα δέκα κατοικιών που αγνάντευε τη θάλασσα. Ανηφορίζαμε τη χαλικόστρωτη αλέα μέσα σε αρώματα από πεύκα, κι εσύ είχες μείνει μαγεμένη από τη θέα.
Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη τη στιγμή: ήταν η τελευταία φορά που είχαμε νιώσει ευτυχισμένοι…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Έγραψαν για Το κορίτσι του Μπρούκλιν 

«Τρομερό σασπένς! Προσοχή: Αν αρχίσετε να διαβάζετε το βιβλίο, δεν πρόκειται να το αφήσετε μέχρι να μάθετε ποιο είναι το κορίτσι του Μπρούκλιν. Προβλέπω πολλές ξάγρυπνες νύχτες με αυτό το βιβλίο…»
–Marc Fernandez, Metronews

«Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που φέρνει ίλιγγο. Για μια φορά ακόμη ο Musso ξέρει να μας εκπλήσσει και να μας μαγεύει.»
–Pierre Vavasseur, Le Parisien

 

Έγραψαν για το Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι

«Ο Γκιγιόμ Μισό θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Το Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι αποτελεί τη μεγαλύτερή του επιτυχία παγκοσμίως συνδυάζοντας μια σκληρή αστυνομική ιστορία με την τέχνη και το φως της ελπίδας.»
–Κέλλη Κρητικού, athensvoice.gr

«Έγκλημα, τέχνη, Παρίσι: τα τρία συστατικά που κάνουν αυτό το βιβλίο συναρπαστικό.»
–Νίκος Γρηγοριάδης, proustandkraken.com


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Guillaume Musso (Γκιγιόμ Μισό) γεννήθηκε το 1974 στην Αντίμπ και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς και ευπώλητους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων χρόνων.
Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και μεταφερθεί στον κινηματογράφο.
Σύμφωνα με το Livres Hebdo, το Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, που αποτελεί τη μεγαλύτερή του επιτυχία παγκοσμίως, έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα μόνο στη Γαλλία.
Μπορείτε να ακολουθήσετε τον συγγραφέα στο @Guillaume_Musso


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Κατηγορία: Παγκόσμια λογοτεχνία, Αστυνομικό
ISBN : 978-960-645-166-9 


Σχολιάστε εδώ