Στις Βρυξέλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας το απόγευμα

Στις Βρυξέλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας το απόγευμα

Ως ευκαιρία για ένα περαιτέρω βήμα στις σχέσεις Ελλάδος- Τουρκίας, ύστερα και από όσα έχουν προηγηθεί, ήτοι δύο γύροι διερευνητικών επαφών, καθώς και ανταλλαγές επισκέψεων των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντιστοίχως, σε Άγκυρα και Αθήνα, αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη σημερινή, κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Είναι σαφές πως η Αθήνα προσβλέπει σε ένα ήρεμο καλοκαίρι, κάτι, που υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή του συνέντευξη στο France 24: «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό, που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο, δηλαδή, τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 17:05 μμ ώρα Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φθάσει στον χώρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος στις 12:55 μμ. Στις 13:35 μμ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και στις 13:20 μμ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Οι εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν στις 14:00 μμ και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 17:00 μμ ώρα Ελλάδος.


Σχολιάστε εδώ