Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με συγκεντρώσεις, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο. Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 10πμ στα Προπύλαια όπου καλεί το ΠΑΜΕ και θα συνεχιστούν στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην ακτοπλοΐα

Στον Πειραιά τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν στις 10πμ συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η ΠΕΝΕΝ καλεί στις 10. 30πμ στα Χαυτεία. Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά ήταν ότι η ναυτεργατική απεργία είναι παράνομη, αλλά τα ναυτεργατικά σωματεία δηλώνουν ότι θα την πραγματοποιήσουν.

“Οι τρομοκρατικές, εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών θα βρουν απάντηση στη μαζική, μαχητική περιφρούρηση της απεργίας” αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά, στο οποίο είχαν προσφύγει οι ακτοπλόοι, να κρίνει παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών.

Για «ράπισμα ενάντια στη δημοκρατία» κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου. και συνεχίζει λέγοντας: «Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, με την 24ωρη Απεργία της, καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας ανεξαιρέτως, όλες τις οργανώσεις-μέλη της -και ως εκ τούτου την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα ναυτεργατικά σωματεία- και καλεί τους Ναυτικούς της χώρας να απεργήσουν κανονικά.
Υ.Γ. Ώρα είναι να θεωρήσουν παράνομη και την απεργία της ΓΣΕΕ…».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει πως: «Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να κηρύσσεται παράνομη μία απεργία που έχει προκηρυχθεί εδώ και 10 μέρες από πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το αντεργατικό νομοσχέδιο που τσακίζει τη ζωή και τους όρους δουλειάς των εργαζόμενων. Παράλληλα, αποδεικνύει τι “μέλλει γενέσθαι”, αν επικρατήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει πως: «Οι ναυτεργάτες και οι ναυτεργάτριες, αλλά και όλες και όλοι εργαζόμενοι με την κοινωνία στο πλευρό τους και την νεολαία «μπροστάρισσα» θα δώσουν αύριο την ηχηρή, μαζική και δυναμική απάντηση αψηφώντας την δικαστική, κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία απαντώντας και στα «άλλο η απεργία και άλλο η παρανομία» του κ. Χατζηδάκη».

Στους υπόλοιπους κλάδους  δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Οι συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, συμμετέχουν την Πέμπτη 10.06.2021 στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε., με αποτέλεσμα  να μην πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10.06.2021 κανένα δρομολόγιο, αλλά να υπάρξουν και τροποποιήσεις την Παρασκευή 11.06.2021, επόμενη ημέρα της απεργίας.

Λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (FISO) της ΥΠΑ, από 11:00 έως 15:00 τοπική ώρα, καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) από 11:30 έως 15:30 τοπική ώρα, της Πέμπτης 10ης Ιουνίου 2021, τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσε η Olympic Air.

Πληροφορίες: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ