Μάριος Θεμιστοκλέους: Έχουμε φτάσει τους 6 εκατ. Εμβολιασμούς

Μάριος Θεμιστοκλέους: Έχουμε φτάσει τους 6 εκατ. Εμβολιασμούς

Έχουμε φτάσει τους 6 εκατ. Εμβολιασμούς τόνισε ο γενικός γραμματέας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας σε πάνελ μαζί με τους καθηγητές κ. Βασιλακόπουλο και Βατόπουλο, στο Regional Growth Conference.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλυψε πως τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 18-29, με προτεραιότητα την ηλικιακή ομάδα των 25-29 και συμπλήρωσε πως η δυναμική των εμβολιασμών θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, εφόσον η χώρα διέθετε περισσότερα εμβόλια. Για τον εμβολιασμό στα νησιά έκανε ειδική μνεία στη Σίφνο και τη Κύθνο, όπου η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει το 80%.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ζήτησε από τους πολίτες να μην υπάρχει χαλάρωση καθώς θα απαιτηθεί να έχει εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού τον Δεκέμβρη για να επιτευχθεί ο στόχος της ανοσίας της αγέλης.

Τέλος, ο καθηγητής Βατόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία των εμβολιασμών τα οποία προλαμβάνουν το νόσημα, σε αντίθεση με τα φάρμακα τα οποία βελτιώνουν την κατάσταση του αρρώστου. Συνεπώς, όπως κατέληξε, στην περίοδο της πανδημίας η πρόληψη μέσω των εμβολίων είναι πολύ σημαντική.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Βασιλική Αγγουρίδη.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ