Σπ. Λιβανός: Δύο δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα παραγωγής

Σπ. Λιβανός: Δύο δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα παραγωγής

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα ‘’Νέος Στρατηγικός Σχεδιασμός για τη Γεωργία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη” συμμετείχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας του 9ου Regional Growth Conference.

Ο κ. Λιβανός ξεδίπλωσε τις στρατηγικές του υπουργείου και ανέλυσε του 7 βασικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για το μέλλον. Επίσης τόνισε πως τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας οι αγρότες έχουν στηριχθεί από το κράτος με περίπου 473 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Υπουργός αποκάλυψε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής να απορροφήσει  περίπου δυο δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Λιβανός ανέφερε πως στόχος του υπουργείου είναι η εξωστρέφεια γι΄ αυτό και θα έχει παρουσία σε όλα τα διεθνή φόρα.

Στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν ο Πέτρος Κόκκαλης Ευρωβουλευτής , ο Nobert Lins Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, ο Σέρκος Χαρατουνιάν Πρόεδρος ELGO και ο Νίκος Ευθυμιάδης Πρόεδρος Redestos.

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις ΕΔΩ

Το πλήρες πρόγραμμα, τα ονόματα των ομιλητών όπως και πληροφορίες για την συμμετοχή είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα Regional Growth Conference.

Παρακολουθήστε live το συνέδριο ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ