Ώρα να σπάσει αυγά ο Δένδιας

Ώρα να σπάσει αυγά ο Δένδιας

-Για την πρεσβεία μας στην Άγκυρα

Ψάχνουν, ψάχνουν στο ΥΠΕΞ, αλλά δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί για την κάλυψη των σημαντικών θέσεων που αδειάζουν, καθώς υπάρχει γενική απροθυμία για την ανάληψη πόστων όπως η πρεσβεία στην Άγκυρα, η οποία αυτήν την περίοδο προσομοιάζει με «ηλεκτρική καρέκλα» και πάντως δεν ενδείκνυται για… αγρανάπαυση.

Οι δυσκολίες στην εξεύρεση προσώπων δείχνει και τη λειψανδρία που υπάρχει στο ΥΠΕΞ, στην οποία έχει οδηγήσει μια λανθασμένη πολιτική ανάδειξης στελεχών τα τελευταία χρόνια. Οι ρουσφετολογικές και πελατειακές σχέσεις, οι οποίες αποτελούσαν συχνά και το βασικό κριτήριο για τις τοποθετήσεις, καθώς και η περιθωριοποίηση των διευθύνσεων και των ίδιων των πρεσβειών ήταν αποτέλεσμα συγκεντρωτισμού στο γραφείο του εκάστοτε υπουργού ή γενικού γραμματέα.

Ο κ. Δένδιας έχει την ευκαιρία να σπάσει αυγά και, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν, καθώς για τα σημαντικά πόστα λόγο θα έχει και το Μέγαρο Μαξίμου, να δώσει την ευκαιρία σε νέους διπλωμάτες που έχουν τα προσόντα και τη διάθεση να προσφέρουν. Πόστα όπως η Άγκυρα, η ΜΑ ΝΑΤΟ, η ΜΑ ΟΗΕ πρέπει να στελεχωθούν με μη συμβατικά κριτήρια, διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτε περισσότερο από ανακύκλωση προσώπων και… προβλημάτων.

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ