Δεν είναι ευνοϊκοί οι οιωνοί… Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη… μάχη

Δεν είναι ευνοϊκοί οι οιωνοί… Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη… μάχη

Δεν είναι ευνοϊκοί οι οιωνοί…

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη… μάχη που την περιμένει με αφορμή το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, αλλά οι οιωνοί δεν είναι καθόλου ευνοϊκοί. Δεν αναφέρομαι μόνο στην αντίθετη στάση όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και στην αρνητική γνώμη που υπάρχει στην κοινωνία.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco, το 54% των πολιτών πιστεύει ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει το υπουργείο Εργασίας θα είναι δυσμενείς για τους εργαζομένους και μόνο το 25% θεωρεί ότι θα είναι ευνοϊκές. Στην κυβέρνηση το αποδίδουν αυτό στην κινδυνολογία της αντιπολίτευσης και στην… έλλειψη ενημέρωσης που έχουν οι πολίτες. Προς επίρρωση επικαλούνται το ότι στην ίδια έρευνα το 21% είπε «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ». Αν στην κυβέρνηση πιστεύουν πραγματικά την εκδοχή αυτή, τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια…

Η ανοχή λιγοστεύει…

Λες και είχαν λίγα μέτωπα να διαχειριστούν αυτή την περίοδο στο Μέγαρο Μαξίμου, τους προέκυψε και ένα ακόμη, αυτό στον χώρο του Αθλητισμού. Οι κινήσεις και οι χειρισμοί του αρμόδιου υφυπουργού Λ. Αυγενάκη σε σχέση με τις εκλογές στις Ομοσπονδίες έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων αλλά και ενδοκυβερνητικές τριβές και εντάσεις. Το θέμα έφτασε μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο και οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος, δεδομένου ότι ο χώρος του Αθλητισμού έχει απήχηση στην κοινωνία. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο κ. Αυγενάκης δημιουργεί προβλήματα, αλλά η ανοχή του Μαξίμου δεν είναι ανεξάντλητη. Και δεν θα τον… σώζει πάντα η στενή σχέση που έχει με ισχυρό παράγοντα του ποδοσφαίρου.

Πάει για Βουλή…

Μπορεί ο Αλ. Πατέλης, για πολλούς και διάφορους λόγους, να είναι «κόκκινο πανί» για μερίδα Νεοδημοκρατών, ωστόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει περί πολλού τον οικονομικό σύμβουλό του. Απόδειξη; Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να τον αναβαθμίσει, αναθέτοντάς του κυβερνητική θέση που θα σχετίζεται με την ανάπτυξη σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επειδή, όπως μαθαίνω, ο κ. Πατέλης επιθυμεί να κατέλθει και στον πολιτικό στίβο, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν στις επόμενες εκλογές το όνομά του περιληφθεί στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας, με πιθανότερη αυτή του Επικρατείας. Χαρά που θα… κάνουν οι Νεοδημοκράτες!

Ζητείται… μυαλό…

Εκτός από αντεργατικές ρυθμίσεις, το νομοσχέδιο για τα εργασιακά έχει και διατάξεις που κινούνται στα όρια του… τραγέλαφου. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι σε περίπτωση τηλεργασίας οι επιχειρήσεις (εργοδότες) έχουν την ευθύνη για όσα προβλήματα υγείας ή άλλα παρουσιάσει ο εργαζόμενος όσο βρίσκεται στο σπίτι του. Θα επιβαρύνεται δε και με τα διάφορα έξοδα που προκύπτουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Απορία: Δηλαδή, αν στη διάρκεια της τηλεργασίας ο εργαζόμενος σκοντάψει και τραυματιστεί, θα πληρώσει τα έξοδα η επιχείρηση;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ