Μάξιμος με Πέτσα: Επιβεβλημένη η αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων – Μετέφερε τις ενστάσεις των κυνηγών για τα ζώα συντροφιάς

Μάξιμος με Πέτσα: Επιβεβλημένη η αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων – Μετέφερε τις ενστάσεις των κυνηγών για τα ζώα συντροφιάς

Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, καθώς και οι επιμέρους ενστάσεις τόσο των κυνηγών, όπως του μεταφέρθηκαν από τον πρόεδρο των Θεσσαλών Κυνηγών κ. Βαγγέλη Μπαλατσό, όσο και του ΓΕΩΤΕΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Όπως επισημάνθηκε, το νέο νομοσχέδιο αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο για την ορθολογικότερη διαχείριση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και επιφέρει σημαντικές τομές. Δυστυχώς, τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτόν τον χώρο είναι χρόνια και είναι επιβεβλημένη η αντιμετώπισή τους. Πρόθεση του νομοθέτη είναι η ενίσχυση των δήμων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η αποτροπή των φαινομένων κακοποίησης των ζώων με την αυστηροποίηση των νομικών κυρώσεων, η συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων και κυρίως η σύσταση Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς. Σε αυτό, θα τηρούνται στοιχεία για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, τους ιδιοκτήτες τους, τα καταφύγια, τα φιλοζωικά σωματεία, τους εκτροφείς, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η δημιουργία πλατφόρμας υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει για το νομοσχέδιο καταγράφεται και από τα χιλιάδες σχόλια που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πέτσα για τις παρατηρήσεις του ΓΕΩΤΕΕ με βάσει πληροφόρηση που είχε από τον πρόεδρό του κ. Σπύρο Μάμαλη και κυρίως για τις ενστάσεις των κυνηγών, σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν τη στείρωση των ζώων.

Μετά τη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ο ότι «είναι σαφές πως οι προβλέψεις στο νομοσχέδιο δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να επιφέρει ένα νοικοκύρεμα και να αντιμετωπίσει επί της ουσίας τα προβλήματα. Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο κατά την τελική επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω, να εξεταστούν με την ενδεδειγμένη προσοχή και οι παρατηρήσεις που διατυπώνουν φορείς, που, εκ του ρόλου τους, θα κληθούν να τις παρουσιάσουν κατά την ακρόαση των φορέων, και πιστεύω ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη».


Σχολιάστε εδώ