Δεν πήρε την άδειά του…

Δεν πήρε την άδειά του…

Δεν ρώτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υ­πουργό Νίκο Φίλη αν της… επιτρέπει να επισκεφθεί «τον φράχτη του Έβρου». Και έτσι, με το… δίκιο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξερράγη!

Και τα έψαλε άγρια στην Πρόεδρο: «Ο Έβρος και όλη η επικράτεια έχουν αρκετά μέρη πολύ πιο κατάλληλα για να δηλώσεις απέναντι στον τουρκικό εθνικισμό και στις προκλήσεις Ερντογάν. Ο ‘‘φράχτης’’ της μισανθρωπίας και των ανθρωπίνων τραγωδιών ήταν το πλέον ακατάλληλο». Πάντως, από όλους τους άλλους συναδέλφους σας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαμε, κύριε Νίκο Φίλη, να διαφωνεί κανείς με την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Έβρο.


••• Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Αυτή την ώρα στην Ευρώπη περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο έξοδο της τάξεως των 500 ευρώ, που πρακτικά σημαίνει πως έχουν ήδη μείνει πίσω. Αυτή η ψαλίδα πρέπει να κλείσει και να πάμε όλοι μαζί μπροστά».

••• Ατάκα Αλέξη: Για «Συνεπιμέλεια της Δημοκρατίας» μίλησε, τονίζοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται με όλα τα… όπλα κατά του κορονοϊού, ήτοι με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την Covid-19.

••• «Η χρήση ανέπαφων συναλλαγών και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κάτι που θα μείνει ως συνήθεια στους καταναλωτές και μετά την πανδημία. Χρειάζονται 21 μέρες για να δημιουργηθεί μια συνήθεια και 90 μέρες για να παγιωθεί. Έχουμε ήδη ξεπεράσει αυτό το χρονικό όριο», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa για την Ευρώπη Charlotte Hogg.

••• Πόσα λέτε να είναι τα εισοδήματα του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ Τζο και Τζιλ Μπάι­ντεν; Είναι πάνω από 600.000 δολάρια. Το α­καθάριστο εισόδημα του ζεύγους το 2020 ήταν 607.336 δολάρια και οι ομοσπονδιακοί φόροι που πλήρωσε 157.414 δολάρια. Τα ακαθάριστα έσοδα των Μπάιντεν το 2020 ήταν λιγότερα από τα 985.223 δολάρια που είχαν δηλώσει το 2019. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο σύντροφός της Νταγκ Έμχοφ είχαν ακαθάριστα εισοδήματα 1.695.225 δολάρια, για τα οποία πλήρωσαν σε ομοσπονδιακούς φόρους 621.893 δολάρια.

••• Τα σπουργίτια δεν πληρώνουν φόρους γι’ αυτό και αυξάνονται και πληθύνονται. Σύμφωνα με νέα μελέτη, υπάρχουν –κρατιέστε;– τουλάχιστον 50 δισ. μη οικόσιτα πτηνά και τα σπουργίτια είναι 1,6 δισεκατομμύρια από αυτά!


Λαβράκια, και μάλιστα μεγάλα, έπιασε στα δίχτυα του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η… ψαριά του είχε τα ονόματα 500 ατόμων, τα οποία την τελευταία δεκαετία έχουν πρωταγωνιστήσει στις έρευνες της Α­σφάλειας για υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος, και όχι μόνο. Και συγκροτούν τις 20 κεντρικές ομάδες που λυμαίνονται τη χώρα. Την… ψαριά του ο Χρυσοχοΐδης την παρέδωσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για τα… περαιτέρω!


Απ’ όλα έχει ο μπαξές του Κυριάκου. Στους 3.096 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι μετακλητοί που έχει προσλάβει, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας! Ως προς τους συμβασιούχους, –ζωή να ’χουν– ξεπέρασαν αισίως τους 142.343!
Και έπεται συνέχεια…


«Εννέα λόγους για ισχυρή ανάκαμψη ‘‘βλέπει’’ ο Αλέξης Πατέλης», τίτλος της «Καθημερινής». Να υποθέσω ότι δεν διαθέτει «διδακτορικό»; Γιατί αλλιώς θα πρέπει να ανησυχεί ο Κυριάκος.


Παίζει καθυστέρηση…

Στα κάγκελα έχουν βγει οι παραγωγοί, κυρίως φθινοπωρινής πατάτας και όψιμου καρπουζιού, οι οποίοι περιμένουν από τις αρχές της χρονιάς να πληρωθούν την κορονοενίσχυση. Οι πληροφορίες λένε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανός υπέγραψε τη σχετική απόφαση σχεδόν την πρώτη εβδομάδα που ε­γκαταστάθηκε στο υπουργείο. Ο φάκελος, όμως, παραμένει προς έγκριση στο συρτάρι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος, αν και αποδέχθηκε το αίτημα ως δίκαιο, τώρα το παίζει… καθυστέρηση.


Τους έβγαλε από τη ναφθαλίνη…

Όλα τα λεφτά ήταν το παρακάτω σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Την ώρα που ο κόσμος αλλάζει, ο κ. Μητσοτάκης βγάζει από τη ναφθαλίνη τον Ρέιγκαν και τη Θάτσερ. Καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί τις ατομικές συμβάσεις και μειώνει τον πραγματικό μισθό με απλήρωτες υπερωρίες»!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ