Ο Δήμος Πετρούπολης εντάσσεται στο πρωτοπόρο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree

Ο Δήμος Πετρούπολης εντάσσεται στο πρωτοπόρο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree

Ο Δήμος Πετρούπολης ενώνει τις δυνάμεις του με την Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Cigaret Cycle, με στόχο ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον χωρίς απορρίμματα από τα τσιγάρα που ρυπαίνουν και μολύνουν καθημερινά τον δημόσιο χώρο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, μεταξύ του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος και του επικεφαλής της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου, υπογράφηκε συμφωνία και η Πετρούπολη θα είναι πλέον ο πρώτος αστικός δήμος του Δυτικού Τομέα Αθηνών από τον οποίο θα ξεκινήσει το πρωτοπόρο και καινοτόμο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree.

Το πρόγραμμα #gopafree είναι το μόνο ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης ρύπανσης που συντελείται σε αυτό.

Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τη συλλογή των αποτσίγαρων και κατόπιν τη μεταφορά τους στο εξωτερικό καθώς και την επεξεργασία τους για τη μετατροπή των βλαβερών σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου (λίπασμα και βιομηχανικό πλαστικό).

Τα έσοδα από το πρόγραμμα θα διατεθούν για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων και συγκεκριμένα για την αγορά ιατρικών βοηθημάτων σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και ακοής.

Στον Δήμο Πετρούπολης πρόκειται να τοποθετηθούν συνολικά 35 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα (επιστήλιοι & επιδαπέδιοι). Οι πρώτοι κάδοι θα παρουσιαστούν το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σε μια συμβολική δράση που θα πραγματοποιηθεί εντός του Άλσους Αγίου Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και καθαρισμός της περιοχής από τις γόπες, με το σύνθημα «#gopafree καθαρίζουμε το Περιβάλλον και ανακυκλώνουμε τα αποτσίγαρα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καινοτόμο πρόγραμμα #gopafree επισκεφτείτε τη σελίδα της Cigaret Cycle στο Facebook: https://www.facebook.com/cigaretcycle


Σχολιάστε εδώ