Σι Λόντε: Online εκδήλωση για παιδιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Σι Λόντε: Online εκδήλωση για παιδιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Διόπτρα προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδικτυακή εκδήλωση γεμάτη μουσική με τον συγγραφέα και ειδικό μουσικό παιδαγωγό Μίλτο Πιστώφ και την ηρωίδα του Σι Λόντε.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται online μέσω Zoom το Σάββατο 29 Μαΐου 2021, στις 12:00. H πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

Το βιβλίο «Σι Λόντε – Το Κορίτσι Που Βρήκε Την Μουσική» αφηγείται την περιπέτεια ενός μικρού αλλά πολύ θαρραλέου κοριτσιού μιας αφρικάνικής φυλής. Μας μεταφέρει σε ένα χωριό πολύ διαφορετικό απ’ όσα γνωρίζουμε, εστιάζοντας στην μοναδική πολιτισμική ιδιοτυπία του, την ακατάπαυστη σύνδεση με τον ρυθμό και την μουσική, δηλαδή την χαρά της ζωής.


Περισσότερες πληροφορίες για τη Σι Λόντε και τον συγγραφέα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Ο Μίλτος Πιστώφ με το παραμύθι του αυτό – υποψήφιο στα βραβεία παιδικού βιβλίου του ΙΒΒΥ- σας προσκαλεί να γνωρίσετε την Σι Λόντε μέσα από μια μουσική γιορτή γεμάτη τραγούδι, χoρό, ρυθμό και βιωματικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μίλτος Πιστώφ γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κοινωνιολογία και μουσική  και δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής μουσικής εδώ και 20 χρόνια. Έχει μαθητεύσει και συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς-παιδαγωγούς (Sandy Silva, Keith Terry, Victor Wooten) απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην δημιουργική μάθηση (creative learning) εστιάζοντας στο body percussion. Αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι το Spirit Of Rhythm, ένα διαδραστικό μουσικοκινητικό παιχνίδι που συνδυάζει τον ρυθμό με την ψυχολογία. Η τελευταία δεκαετία τον βρίσκει να δραστηριοποιείται ως alternative educator στην εκπαίδευση καθώς και ως team building facilitator στο εταιρικό περιβάλλον.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΑ – ΩΡΑ
Σάββατο 29 Μαΐου 2021, στις 18:00

Online μέσω Zoom
Παρακολούθηση Eλεύθερη με προεγγραφές εδώ: https://events.hau.gr/paidikes-ekdhlwseis/

Ελληνοαμερικανική Ένωση
Διεύθυνση Πολιτιστικών
Τ. 210 3680052
culture@hau.gr
www.hau.gr/culture


Σχολιάστε εδώ