Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στο “Π”: Θράκη: Φτάνει πια

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στο “Π”: Θράκη: Φτάνει πια

Του
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
Προέδρου ΔΣ Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής


Παρακολουθήσαμε πριν από λίγες μέρες άλλη μια αθλιότητα. Ο τούρκος υφυπουργός Κιράν ήρθε για να επιθεωρήσει τους «Τούρκους» της Θεσσαλονίκης! και της Θράκης! Ξεκίνησε από το σπίτι του Κεμάλ. Βέβαια, ο Κεμάλ γεννήθηκε στη Χρυσαυγή, ένα χωριό κοντά στον Λαγκαδά. Τα χαρακτηριστικά του ήταν καθαρά σλαβικά. Λέγεται ότι ήταν Ντονμέ. Στη συνέχεια ο εν λόγω κύριος απαίτησε να γίνουν τζαμιά στη Θεσσαλονίκη. Απύθμενο θράσος. Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από την ιεροσυλία του Σουλτάνου του, ο οποίος μετέτρεψε τον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί.

Μετά πήγε στη Θράκη. Δέχθηκε τους ψευδομουφτήδες –αγνοώντας τους νόμιμους–, τις παράνομες τουρκικές οργανώσεις και τους γνωστούς πράκτορες του προξενείου, που του ζήτησαν περισσότερα χρήματα. Κατηγόρησε ξεδιάντροπα την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και σαν πασάς επιθεώρησε το τέμενος Βαγιαζίτ στο Διδυμότειχο.

Και εμείς τι κάνουμε; Πώς τα ανεχόμαστε;

Ανεχθήκαμε τον Ερντογάν, ανεχθήκαμε την γυναίκα του Εμινέ, που έφερε στο προξενείο τρεις βαριές «βαλίτσες», για τις… ανάγκες, ανεχθήκαμε τον Τσαβούσογλου, που νομίζει ότι είναι και έξυπνος.

Φτάνει πια:

1. Τέλος στην ασυδοσία και στην υπονόμευση της Θράκης από Τούρκους και πράκτορες. Απαγόρευση επίσκεψης σε όποιον παραβαίνει τους ελληνικούς νόμους.

2. Άμεση καταγγελία για την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου καθώς και για την κατάργηση της αυτοδιοίκησης Ίμβρου – Τενέδου. Ο Ερντογάν κάλεσε τελευταία τους Έλληνες της Πόλης που την… εγκατέλειψαν να ξαναγυρίσουν στον τόπο τους. «Έφυγαν». ισχυρίζεται ο Σουλτάνος, χωρίς να ντρέπεται. Τα πογκρόμ του Σεπτεμβρίου του 1955, τον εκτοπισμό του 1964, σε μία μέρα, την αρπαγή των ελληνικών περιουσιών τα θεωρεί… εγκατάλειψη.

3. Απόλυτη τήρηση των νόμων. Να ερευνηθεί από την ΑΑΔΕ η ροή μαύρου χρήματος που διακινεί το τουρκικό προξενείο. Τηρούνται τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια, ΔΠΥ); Φαίνεται ότι τελευταία οι «βαλίτσες» της κ. Εμινέ περιορίσθηκαν και οι άθλιοι πράκτορες ζητούν περισσότερα από τον αξιότιμο Κιράν για να εκβιάζουν τους συγχωριανούς τους ή να εξοντώνουν οικονομικά όποιον αντιδρά.

4. Απαγόρευση ομιλιών τούρκων πολιτικών στα τζαμιά. Περιορισμός του τουρκικού προξενείου επακριβώς στα διπλωματικά του καθήκοντα και απαγόρευση περιοδειών προπαγάνδας και εκβιασμού ακόμη και σε μικρά χωριά. Απαγόρευση προσπάθειας εκτουρκισμού Πομάκων και Ρομά. Απαγόρευση επιβολής μαντήλας σε μικρές Πομάκες με χρήση απειλών ή με πληρωμή.

5. Ενίσχυση παιδείας και πολιτισμού Πομάκων και Ρομά. Πριν από 20 χρόνια, με τη βοήθεια πομάκων δασκάλων, είχαμε δημιουργήσει τα λεξικά (Ελληνοπομακικό και Πομακοελληνικό), τη γραμματική και το πρώτο αναγνωστικό. Τα παρουσιάσαμε στον τότε υπουργό Παιδείας κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ενθουσιάστηκε, μας συνεχάρη και… μετέπειτα όρισε τη Δραγώνα και τη Φραγκιαδάκη, τις οποίες χρηματοδότησε αφειδώς, για να διδάξουν στα Πομακόπαιδα τα τουρκικά! Αργότερα, προτείναμε στην υπουργό Παιδείας την ίδρυση Έδρας Πομακικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με δική μας χρηματοδότηση. Δεν την απεδέχθη όμως η κ. Διαμαντοπούλου.

6. Επιτέλους, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν τις συναλλαγές με το προξενείο και τους «γνωστούς νταβατζήδες της μειονότητας» για ψήφους έναντι ανταλλαγμάτων. Είναι όνειδος. Τέρμα πια οι παροχές… καλής θελήσεως και, προς Θεού, καμιά υποχώρηση στην απαίτηση των Τούρκων για εκλογή των μουφτήδων. Η ασυδοσία των ψευδομουφτήδων πρέπει να σταματήσει.

7. Νομίζω ότι επιτέλους αντιληφθήκαμε ότι ο Τούρκος δεν καταλαβαίνει από συνθήκες και δίκαια. Αντιλαμβάνεται μόνο τη δύναμη. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις για να μην τολμούν να μας παρενοχλούν και να μας εκβιάζουν με casus belli. Τέρμα πια στις δήθεν συμβιβαστικές λύσεις τύπου Σημίτη, Ροζάκη, ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλων παρόμοιων.

8. Προσοχή στον Έβρο. Ο Ερντογάν θα επαναλάβει τα περσινά. Να ενισχυθεί η περιοχή προ του Έβρου μέχρι το Δέλτα και βόρεια από τις Καστανιές μέχρι το Ορμένιο. Να αυξηθεί η επιτήρηση σε όλα τα σύνορα. Να μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι σχεδίαζαν να μας επιτεθούν μέσω Βουλγαρίας, σύμφωνα με το σχέδιο «Βαριοπούλα».

Τον δρόμο της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής έδειξε ο υπουργός κ. Δένδιας. Οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε και στη Θράκη μας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ