Τετέλεσται ο εργαζόμενος…

Τετέλεσται ο εργαζόμενος…

-Ίχνος προστασίας δεν θα έχει πλέον απέναντι στον εργοδότη, στον ΣΕΒ και στις μεγαλοεπιχειρήσεις

-Θα φοράει περιβραχιόνιο για να δείχνει ότι απεργεί, αλλά θα δουλεύει, αλλιώς θα απολύεται…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Και ξαφνικά, με τον κορονοϊό να θερίζει κάθε μέρα ζωές και τα κρούσματα να αυξάνονται, με τον πολίτη να τρέμει να μη βρεθεί στον δρόμο του και τον άνεργο να ψάχνει μεροκάματο και να μη βρίσκει, θυμήθηκαν ο πρωθυπουργός και οι συμβουλάτορές του ότι για όλα φταίει ο εργαζόμενος, όπως τους λένε οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εργοδότες δηλαδή, και άμ’ έπος άμ έργον ανέθεσαν στα «παιδιά» του ΣΕΒ και των μεγαλοεπιχειρήσεων να σφίξουν τη θηλιά στους εργαζομένους.

Τώρα, εν όψει καλοκαιριού, που  το κλίμα, με τη ζέστη, δεν ευνοεί τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Συν το ότι ο κορονοϊός είναι ένα ακόμη όπλο (απειλή) στη φαρέτρα των εργοδοτών.  Το έδαφος προετοιμάστηκε με την αποπομπή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, που είχε ενστάσεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων (δεκάωρο και βλέπουμε) και για την ανάθεση της έκδοσης των συντάξεων σε ιδιώτες δικηγόρους (ένα συν όποτε γίνουν εκλογές), και την αντικατάστασή του από τον Κωστή Χατζηδάκη – πρόθυμο για όλα. Και πλέον ο εργαζόμενος αφοπλίζεται, γίνεται έρμαιο των συμφερόντων του εργοδότη, του ΣΕΒ ουσιαστικά. Προσοχή – ανάπαυση, αλλιώς θα ψάχνει για δουλειά… Και όποιος διαφωνεί ή φωνάζει, ας ψάχνει να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια…

Ήδη η καμπάνα άρχισε να χτυπάει: Τετραήμερη απασχόληση την εβδομάδα! Και, προφανώς, θα υπάρξει και συνέχεια… Ένα το κρατούμενο. Αποδυναμώνεται ο ρόλος των συνδικάτων. Δύο τα κρατούμενα. Η απεργία με τις αλλαγές (προσωπικό ασφαλείας) γίνεται… νεροπίστολο! Το πολύ να επιτρέψουν στους απεργούς να φοράνε περιβραχιόνιο για να δείχνουν ότι… απεργούν.

Και για… διαιτητή, όπως γίνεται στα… ματς, ούτε λέξη. Σιωπηρώς θα είναι πάντα υπέρ της εργοδοσίας. Θα είναι μια κλασική περίπτωση «στημένης» διαιτησίας, όπως θα φώναζαν οι… ποδοσφαιρόφιλοι!

Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για τους εργαζομένους… Από τους ίδιους εξαρτώνται πλέον οι συνθήκες εργασίας τους και το μέλλον το δικό τους και της οικογένειάς τους.

ΥΓ.: Είναι τόσο ανθρώπινο και υγιεινό το ωράριο εργασίας το οποίο προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο, που νομιμοποιεί ακόμη και την ΕΝΤΕΚΑΩΡΗ ΣΥΝΕΧΗ εργασία! Τέτοια θαύματα συμβαίνουν στην Ελλάδα επί ημερών της… φιλολαϊκής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και η… αγωνία του Μαξίμου είναι να μην παραβιάζονται οι διατάξεις περί ημερήσιας… ανάπαυσης. Ήτοι, ημερήσια ανάπαυση 11 συνεχών ωρών για κάθε περίοδο 24 ωρών.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ