Γιάννης Ρέτσος: Αναμένουμε 7 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, νούμερο αυξημένο σε σχέση με το 2019

Γιάννης Ρέτσος: Αναμένουμε 7 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, νούμερο αυξημένο σε σχέση με το 2019

O πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος  και ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπέλος, συνομίλησαν για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Αισιόδοξος δήλωσε ο κ. Ρέτσος, σήμερα σε μία ημέρα «ορόσημο» για τον ελληνικό τουρισμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  «Η ημερομηνία είναι συμβολική, έπρεπε να τεθεί, ωστόσο οι ροές αναμένονται από τα τέλη Ιουνίου και μετά», διευκρίνισε.

«Υπάρχει μεγάλη αγωνία και κρυφός ενθουσιασμός στον χώρο του τουρισμού ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.  Οι εκτιμήσεις στον κλάδο ήταν πάντα παρακινδυνευμένες και σε αυτή τη συγκυρία ακόμη περισσότερο.  Ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο να ανακτήσουμε μέρος των εσόδων σε σχέση με το 2019.  Νομίζω μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα.  Ο κόσμος όμως έχει κουραστεί και θα προγραμματίσει ταξίδια».

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο για τον κ. Ρέτσο είναι ο στόχος του 40%, αρκεί να μην υπάρξει πισωγύρισμα με την πανδημία. «Αν δεν υπάρξει κάτι απρόβλεπτο, τότε θα έχουμε και ένα καλό φθινόπωρο», είπε.

Η τουριστική κίνηση αναμένεται να ξεκινήσεις από τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.  «Έχουμε κρατήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε κινητικότητα από Γαλλία και Ισραήλ-αν και εκεί με τις πρόσφατες συρράξεις ίσως έχουμε κάποιες εξελίξεις.  Η θετική εισήγηση του CDC των ΗΠΑ έχει αυξήσει τη ζήτηση από την Αμερική, αν και οι κρατήσεις δεν είναι εγγυημένες, καθώς δεν υπάρχουν ακυρωτικά.  Περιμένουμε 7 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, νούμερο αυξημένο σε σχέση με το 2019».

Η Ρωσία παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς, ενώ υπάρχει μεγάλη βούληση από Ρώσους ταξιδιώτες, η ρωσική κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει πρόγραμμα επανέναρξης ταξιδιών, κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης-Ρωσίας, συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.

Τέλος,  είπε ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου «θα αντέξουν» και δεν θα υπάρξει αφελληνισμός στον τουρισμού που πολλοί φοβούνται.  Είναι η ώρα να  προχωρήσουν γρήγορα οι επενδύσεις στον κλάδο, είτε σε νέα τουριστικά προϊόντα, είτε σε βελτίωση υποδομών, με χρήματα που θα δοθούν.  «Είναι μία ευκαιρία που τώρα πρέπει να αρπάξουμε ώστε να προχωρήσουμε στον τουρισμό της επόμενης μέρας», συμπλήρωσε.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

paron.gr


Σχολιάστε εδώ