Μικρά οικονομικά: Κίνδυνος πτωχεύσεων στην Ευρωζώνη

Μικρά οικονομικά: Κίνδυνος πτωχεύσεων στην Ευρωζώνη

Οι χώρες που το 2020 μπήκαν σε βαθιά ύφεση κινδυνεύουν να μπουν σε έναν επικίνδυνο κύκλο μιας μεγάλης σε διάρκεια ανάκαμψης μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, που σημαίνει μακροχρόνια ζημιά στην οικονομία, επισημαίνει η ING. Ο κίνδυνος σημαντικής αύξησης των εταιρικών πτωχεύσεων είναι υψηλότερος στις περισσότερες οικονομίες της περιφέρειας της Ευρωζώνης και κυρίως στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Το ΙΟΒΕ προβλέπει ότι η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει κοντά στο 3,5% με 4%, εκτίμηση που κινείται κοντά σε εκείνη του ΔΝΤ για 3,8% και της ΕΕ για 3,5%. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλάει για 4,2%. Άντε να δούμε πού θα κάτσει…

Χώρισαν τους πελάτες σε ικανοποιημένους, που χαλάνε 140% περισσότερο, και σε δυσαρεστημένους! Και αυτή η διάκριση χαρακτηρίζεται κλειδί για τη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων.

Πάει καλά η ΔΕΗ… Το 2020 έφερε κέρδη. Συγκεκριμένα, 35,2 εκατ. ευρώ από 1,68 δισ. ζημίες που είχε το 2019. Ο κύκλος εργασιών το 2020 μειώθηκε στα 4.649,3 εκατ. ευρώ από 4.931,6 εκατ. ευρώ το 2019, λόγω της απώλειας μεριδίου αγοράς κατά 7,1 ποσοστιαίες μονάδες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ