ΕΡΤ1: Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης & η Δώρα Γκουντούρα στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas με τον Γιώργο Καπουτζίδη 08 & 09.05.2021

ΕΡΤ1: Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης & η Δώρα Γκουντούρα στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas με τον Γιώργο Καπουτζίδη 08 & 09.05.2021

Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης & η Δώρα Γκουντούρα
στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas
Με τον Γιώργο Καπουτζίδη

Τον πρωταθλητή κολύμβησης στα 800 μ. ελεύθερο, Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη και την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ξιφασκία, Δώρα Γκουντούρα συναντά ο Γιώργος Καπουτζίδης, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, στις 18:15, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. 

Η εκπομπή παρουσιάζει όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και την προσπάθειά τους μέχρι να γίνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς πραγματικότητα. Με τον μοναδικό τρόπο του Γιώργου Καπουτζίδη και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Αμοιρίδη, η εκπομπή, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 18:15, μεταφέρει στους τηλεθεατές την καθημερινότητα των αθλητών, τα συναισθήματά τους και πώς βιώνουν όλη αυτήν την προσπάθεια των πέντε ετών, με τη μεσολάβηση της καραντίνας και των αποκλεισμών λόγω κορωνοϊού. Μια προσπάθεια, από την οποία όλοι εμείς θα παρακολουθήσουμε λίγα λεπτά, την ημέρα του αγώνα, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δοκιμάζει το άθλημα-αγώνισμα των μελών της Team Hellas, προσπαθεί να «φορέσει» τα παπούτσια τους, για να διαπιστώσει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν μέσο άνθρωπο, και να φέρει τους αθλητές ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Μετά την τηλεοπτική μετάδοσή της, η εκπομπή είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Επίσης, μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, στις 00:15.

Ποια είναι η Team Hellas

Η Team Hellas είναι η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα με 116 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή που έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στους Έλληνες. Έχει καθολική αποδοχή, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που αποκαλείται «Ελλάς» και όχι «Greece» και απαρτίζεται από αθλητές με ξεχωριστό ταλέντο, που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Παρουσίαση: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αμοιρίδης
Αρχισυνταξία: Θανάσης Νικολάου
Συντακτική ομάδα: Παναγιώτης Βότσης, Πηνελόπη Γκιώνη
Παραγωγή: AN Sports and Media

Σάββατο 8 Μαΐου 2021, ώρα 18:15
Εκπομπή 13η: Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης – Κολύμβηση, 800 μ. ελεύθερο
Από σπόντα κολυμβητής, έφτασε μέχρι τους Ολυμπιακούς

Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης ξεκίνησε την αγωνιστική κολύμβηση όταν τον πήραν να συμπληρώσει ομάδα σκυταλοδρομίας, επειδή τους έφυγε ο 4ος κολυμβητής. Δεν ήταν ο καλύτερος της ομάδας, όμως έμεινε στο κολύμπι και λίγα χρόνια αργότερα πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο του σπουδαίου Σπύρου Γιαννιώτη.

Πώς τα κατάφερε; Το εξηγεί στον Γιώργο Καπουτζίδη, που θα επιχειρήσει να κολυμπήσει 16 φορές σε κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων στον Δρόμο για το Τόκιο.

Κυριακή 9 Μαΐου 2021, ώρα 18:15
Εκπομπή 14η: Δώρα Γκουντούρα – ξιφασκία, σπάθη
Το ιστορικό παγκόσμιο μετάλλιο που δημιουργεί προσδοκίες στους Ολυμπιακούς

Η Δώρα Γκουντούρα έγραψε ιστορία το 2019, κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για μια θέση στο βάθρο. Σαρωτική εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, η Γκουντούρα προσπαθεί να μάθει τα μυστικά του ξίφους στον Γιώργο Καπουτζίδη, που κατάφερε να της… κλέψει κι έναν πόντο στη μεταξύ τους μονομαχία.

Παρουσίαση: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αμοιρίδης
Αρχισυνταξία: Θανάσης Νικολάου
Συντακτική ομάδα: Παναγιώτης Βότσης, Πηνελόπη Γκιώνη
Παραγωγή: AN Sports and Media

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ