Όταν η φτώχεια βασιλεύει

Όταν η φτώχεια βασιλεύει

Περίπου είκοσι παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν πήραν φωτιά σχολικά κτίρια με ψάθινες στέγες στη Νιαμέι του Νίγηρα, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Νίγηρα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του πυροσβεστικού σώματος Σίντι Μοχάμεντ, «τουλάχιστον 21 σχολικά κτίρια φτιαγμένα από εύφλεκτα υλικά πήραν φωτιά και δυστυχώς περίπου είκοσι μαθητές παγιδεύτηκαν στις φλόγες».

«Οι πυροσβέστες επενέβησαν γρήγορα, η φωτιά κατασβέστηκε (…) αλλά η θερμική ισχύς της πυρκαγιάς ήταν τεράστια, επεκτάθηκε σε πολλά κτίρια και τα παιδιά δεν μπόρεσαν να βγουν έγκαιρα», πρόσθεσε ο διοικητής.

Στον Νίγηρα –μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο– για να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια σχολικών κτιρίων οι αρχές κατασκευάζουν υπόστεγα με ψάθινες στέγες για να γίνονται μαθήματα, ακόμα και με τα παιδιά καθισμένα στο έδαφος. Οι πυρκαγιές σε αυτού του είδους τους χώρους, κατασκευασμένους με εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, είναι συχνές, όμως σπάνια υπάρχουν θύματα. Καθώς δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου στον χώρο όπου λειτουργεί σχολείο και βρεφονηπιακός σταθμός, πολλοί μαθητές παγιδεύτηκαν και αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν σε ένα τοιχίο για να βγουν. Αυτά που δεν κατάφεραν να βγουν ήταν τα μικρότερα παιδιά στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Κατά τα άλλα, την εποχή της πανδημίας οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι, κόντρα στην πείνα και στη δυστυχία του πλανήτη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: logospellas.gr


Σχολιάστε εδώ